


Paras bolognalainen joulukakku – lopputulos palkitsee leipojan!
338 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 338 h 15 min
Bolognalainen joulukakku tehdään ajoissa, sillä se maustuu kylmässä parista viikosta kuukauteen. Marsalaviinissä marinoidut rusinat, fenkolinsiemenet, suklaa, mantelirouhe, pinjansiemenet ja appelsiininkuoripalat maustavat runsaan joulukakun.
Reseptin ainekset
20 palaa
250 g
rusinoita
3 rkl
viiniä (marsala)
225 g
sokeria
75 g
voita
5 rkl
hunajaa
2 rkl
vettä
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
kanelia
125 g
tummaa suklaata
4 kpl
omenaa
125 g
appelsiininkuoripaloja
500 g
vehnäjauhoja
225 g
mantelirouhetta
125 g
pinjansiemeniä
1/2 tl
leivinjauhetta
Koristeluun
3 rkl
hilloa (aprikoosi)
2 dl
hedelmäsalaattia
2 dl
manteleita
Paras bolognalainen joulukakku – ohje:
- Liota rusinoita marsalaviinissä mieluiten yön yli, mutta vähintään 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
- Yhdistä kattilaan sokeri, voi, hunaja ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut. Mausta seos murskatuilla fenkolinsiemenillä ja kanelilla. Kaada seos isoon kulhoon.
- Rouhi suklaa. Kuori omenat, poista niistä siemenkota ja raasta ne. Silppua appelsiininkuoripalat tarvittaessa.
- Lisää sokeri-voiseokseen rusinat, suklaa- ja omenaraaste, appelsiinikuoripalat, vehnäjauhot, rouhitut mantelit, pinjansiemenet ja leivinjauhe. Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta.
- Paista uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle. Kääri kakku ensin voipaperiin ja sitten folioon ja anna sen tekeytyä kylmässä parista viikosta kuukauteen.
- Ennen tarjoamista sivele joulukakun pinta aprikoosihillolla. Koristele kakku hedelmäpaloilla ja kokonaisilla manteleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat