Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras bolognalainen joulukakku – lopputulos palkitsee leipojan!

338 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 338 h 15 min

Bolognalainen joulukakku tehdään ajoissa, sillä se maustuu kylmässä parista viikosta kuukauteen. Marsalaviinissä marinoidut rusinat, fenkolinsiemenet, suklaa, mantelirouhe, pinjansiemenet ja appelsiininkuoripalat maustavat runsaan joulukakun.

15.10.2010
Reseptin ainekset
20 palaa
250 g
rusinoita
3 rkl
viiniä (marsala)
225 g
sokeria
75 g
voita
5 rkl
hunajaa
2 rkl
vettä
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
kanelia
125 g
tummaa suklaata
4 kpl
omenaa
125 g
appelsiininkuoripaloja
500 g
vehnäjauhoja
225 g
mantelirouhetta
125 g
pinjansiemeniä
1/2 tl
leivinjauhetta
Koristeluun
3 rkl
hilloa (aprikoosi)
2 dl
hedelmäsalaattia
2 dl
manteleita

Paras bolognalainen joulukakku – ohje:

  1. Liota rusinoita marsalaviinissä mieluiten yön yli, mutta vähintään 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
  3. Yhdistä kattilaan sokeri, voi, hunaja ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut. Mausta seos murskatuilla fenkolinsiemenillä ja kanelilla. Kaada seos isoon kulhoon.
  4. Rouhi suklaa. Kuori omenat, poista niistä siemenkota ja raasta ne. Silppua appelsiininkuoripalat tarvittaessa.
  5. Lisää sokeri-voiseokseen rusinat, suklaa- ja omenaraaste, appelsiinikuoripalat, vehnäjauhot, rouhitut mantelit, pinjansiemenet ja leivinjauhe. Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta.
  6. Paista uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle. Kääri kakku ensin voipaperiin ja sitten folioon ja anna sen tekeytyä kylmässä parista viikosta kuukauteen.
  8. Ennen tarjoamista sivele joulukakun pinta aprikoosihillolla. Koristele kakku hedelmäpaloilla ja kokonaisilla manteleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt