Maku

Paras bolognalainen joulukakku – lopputulos palkitsee leipojan!

338 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
338 h 15 min
Bolognalainen joulukakku tehdään ajoissa, sillä se maustuu kylmässä parista viikosta kuukauteen. Marsalaviinissä marinoidut rusinat, fenkolinsiemenet, suklaa, mantelirouhe, pinjansiemenet ja appelsiininkuoripalat maustavat runsaan joulukakun.
MU
KA
4
0
Julkaistu 15.10.2010


Reseptin ainekset (20 palaa)

  • 250 grusinoita
  • 3 rklviiniä (marsala)
  • 225 gsokeria
  • 75 gvoita
  • 5 rklhunajaa
  • 2 rklvettä
  • 1 rklfenkolinsiemeniä
  • 1 rklkanelia
  • 125 gtummaa suklaata
  • 4 kplomenaa
  • 125 gappelsiininkuoripaloja
  • 500 gvehnäjauhoja
  • 225 gmantelirouhetta
  • 125 gpinjansiemeniä
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Koristeluun

  • 3 rklhilloa (aprikoosi)
  • 2 dlhedelmäsalaattia
  • 2 dlmanteleita
Tulosta

Paras bolognalainen joulukakku – ohje:

  1. Liota rusinoita marsalaviinissä mieluiten yön yli, mutta vähintään 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
  3. Yhdistä kattilaan sokeri, voi, hunaja ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut. Mausta seos murskatuilla fenkolinsiemenillä ja kanelilla. Kaada seos isoon kulhoon.
  4. Rouhi suklaa. Kuori omenat, poista niistä siemenkota ja raasta ne. Silppua appelsiininkuoripalat tarvittaessa.
  5. Lisää sokeri-voiseokseen rusinat, suklaa- ja omenaraaste, appelsiinikuoripalat, vehnäjauhot, rouhitut mantelit, pinjansiemenet ja leivinjauhe. Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta.
  6. Paista uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle. Kääri kakku ensin voipaperiin ja sitten folioon ja anna sen tekeytyä kylmässä parista viikosta kuukauteen.
  8. Ennen tarjoamista sivele joulukakun pinta aprikoosihillolla. Koristele kakku hedelmäpaloilla ja kokonaisilla manteleilla.
Kommentoi »