Paras bolognalainen joulukakku – lopputulos palkitsee leipojan!
338 h 35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
338 h 15 minBolognalainen joulukakku tehdään ajoissa, sillä se maustuu kylmässä parista viikosta kuukauteen. Marsalaviinissä marinoidut rusinat, fenkolinsiemenet, suklaa, mantelirouhe, pinjansiemenet ja appelsiininkuoripalat maustavat runsaan joulukakun.
MU
KA
4
Kuvat
Julkaistu 15.10.2010

Paras bolognalainen joulukakku – lopputulos palkitsee leipojan!
Reseptin ainekset (20 palaa)
- 250 grusinoita
- 3 rklviiniä (marsala)
- 225 gsokeria
- 75 gvoita
- 5 rklhunajaa
- 2 rklvettä
- 1 rklfenkolinsiemeniä
- 1 rklkanelia
- 125 gtummaa suklaata
- 4 kplomenaa
- 125 gappelsiininkuoripaloja
- 500 gvehnäjauhoja
- 225 gmantelirouhetta
- 125 gpinjansiemeniä
- 1/2 tlleivinjauhetta
Koristeluun
- 3 rklhilloa (aprikoosi)
- 2 dlhedelmäsalaattia
- 2 dlmanteleita
Paras bolognalainen joulukakku – ohje:
- Liota rusinoita marsalaviinissä mieluiten yön yli, mutta vähintään 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
- Yhdistä kattilaan sokeri, voi, hunaja ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut. Mausta seos murskatuilla fenkolinsiemenillä ja kanelilla. Kaada seos isoon kulhoon.
- Rouhi suklaa. Kuori omenat, poista niistä siemenkota ja raasta ne. Silppua appelsiininkuoripalat tarvittaessa.
- Lisää sokeri-voiseokseen rusinat, suklaa- ja omenaraaste, appelsiinikuoripalat, vehnäjauhot, rouhitut mantelit, pinjansiemenet ja leivinjauhe. Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta.
- Paista uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle. Kääri kakku ensin voipaperiin ja sitten folioon ja anna sen tekeytyä kylmässä parista viikosta kuukauteen.
- Ennen tarjoamista sivele joulukakun pinta aprikoosihillolla. Koristele kakku hedelmäpaloilla ja kokonaisilla manteleilla.

Joulukakku tekee juhlan! Glögijuustokakku, Helka-tädin hillakakku ja 20 muuta suosikkia perinteisistä uusiin hitteihin

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Joulun värit ja maut samassa paketissa! Mausteinen glögijuustokakku valmistuu helposti uunissa
Kotivinkki

Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua
Maku

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku

Appelsiini-taatelikakku kruunaa joulun kahvipöydän
Kotivinkki

Kahvikaisan paras taatelikakku
Maku

Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Maku

Jouluinen hedelmäkakku – kahvipöydän mehevä herkku
Meillä kotona

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku