4,1(36)
Kinuski-suolapähkinäpalat
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Kinuskin ja suolapähkinän liitto on trendikäs ja koukuttava! Tässä suolaisenmakeassa herkkupalassa murotaikina saa ylleen kinuski-suolapähkinäkuorruteen.
10.12.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
60 kpl
Perusmurotaikina
200 gvoita
1 1/4 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
1 kplmunaa
Kuorrutus
3 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
2 dlmuscovadosokeria
1 dlsokeria
1 rklvoita
150 gsuolapähkinöitä

Murotaikina

Mittaa kylmä voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit myös tehdä taikinan nyppimällä voin ja sokerin sormin, ja lisäämällä munan sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kauli taikina leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen noin 30 x 35 cm:n levyksi. (Kostuta pöytäpinta kevyesti, jotta leivinpaperi pysyy kaulitessa paikallaan.) Siirrä levy leivinpapereineen uunipannulle. Pistele haarukalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä uunipannulla.

Kinuski

Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia. Tee kinuskikoe: tiputa pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Kun pisara jähmettyy, kinuski on valmista. Lisää joukkoon voi.

Valuta kinuski levyn päälle ja levitä tasaiseksi. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja huiski kuorrutukselle.

Anna kinuski-suolapähkinälevyn jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa kinuski-suolapähkinälevyt hyvin pieniksi paloiksi.

Voit pakastaa kinuski-suolapähkinäpalalevyn puolitettuna, leivinpaperiin kääräistynä ja paloitella sen kohmeisena.

9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.