Maku

Savukalapalat

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Maukkaat savukalapalat maistuvat jokaiselle niin arjessa kuin juhlassakin! Palat valmistuvat helposti suurena levynä, joka leikataan veitsellä pieniksi paloiksi.
4.8
4
Julkaistu 2.12.2010


Reseptin ainekset (40 kpl)

  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)

Pinnalle

  • 3 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita ne ranskankerman joukkoon. Lisää muna, sitruunamehu ja mustapippuri.

Kauli sulanut taikina uunipellin kokoiseksi (noin 30 x 40 cm) levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä levy leivinpaperin avulla pellille ja pistele se haarukalla.

Säilytä täyte ja kaulittu taikinalevy jääkaapissa paistamiseen saakka.

Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.

Paista kalapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa savukalapiiras terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.

Tarjoa savukalapalat puolukkaporeen kanssa.

4 kommenttia