Maku

Savukalapalat

30 min
4.8
4

Savukalapalat

Maukkaat savukalapalat maistuvat jokaiselle niin arjessa kuin juhlassakin! Palat valmistuvat helposti suurena levynä, joka leikataan veitsellä pieniksi paloiksi.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)

Pinnalle

  • 3 rkltuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita ne ranskankerman joukkoon. Lisää muna, sitruunamehu ja mustapippuri.

Kauli sulanut taikina uunipellin kokoiseksi (noin 30 x 40 cm) levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä levy leivinpaperin avulla pellille ja pistele se haarukalla.

Säilytä täyte ja kaulittu taikinalevy jääkaapissa paistamiseen saakka.

Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.

Paista kalapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa savukalapiiras terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.

Tarjoa savukalapalat puolukkaporeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä