Savukalapalat
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minMaukkaat savukalapalat maistuvat jokaiselle niin arjessa kuin juhlassakin! Palat valmistuvat helposti suurena levynä, joka leikataan veitsellä pieniksi paloiksi.
4.8
Kuvat
Julkaistu 2.12.2010

Savukalapalat
Reseptin ainekset (40 kpl)
- 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
- 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 1 kplmunaa
- 1 rklsitruunamehua
- 1/2 tlmustapippuria
- 400 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)
Pinnalle
- 3 rkltuoretta tilliä
Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita ne ranskankerman joukkoon. Lisää muna, sitruunamehu ja mustapippuri.
Kauli sulanut taikina uunipellin kokoiseksi (noin 30 x 40 cm) levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä levy leivinpaperin avulla pellille ja pistele se haarukalla.
Säilytä täyte ja kaulittu taikinalevy jääkaapissa paistamiseen saakka.
Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.
Paista kalapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa savukalapiiras terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.
Tarjoa savukalapalat puolukkaporeen kanssa.