Puolalainen suklaa-luumukakku

15 min
5
2

Puolalainen suklaa-luumukakku

Suklaa ja luumu kuuluvat jouluun! Tämä puolalainen suklaa-luumukakku yhdistää luumupalat, tumman suklaan ja rommin meheväksi kokonaisuudeksi. Ihana ja helppo kakku joulunaikaan!
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 150 gtummaa suklaata
  • 4 kplmunaa
  • 225 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 1 dlrommia
  • 200 gmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 250 gkuivattuja luumuja
  • 1 rklvehnäjauhoja

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Paloittele suklaa ja sulata mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon välillä vatkaten. Sekoita joukkoon rommi ja suklaasula.

Sekoita mantelijauheeseen leivinjauhe ja lisää se suklaaseokseen.

Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa napakaksi vaahdoksi.

Sekoita valkuaisvaahto taikinaseokseen kahdessa erässä varovasti nostellen.

Pilko luumut pieniksi paloiksi. Pyörittele palat vehnäjauhoissa. Lisää palat taikinaan.

Kaada taikina voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan.

Tasoita pinta ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Jäähdytä kakku ja nosta suklaa-luumukakku varovasti vuoasta.

Voit tarjota puolalaisen suklaa-luumukakun jo samana päivänä tai pakastaa joulua varten.

Vinkki!

Voit tarjota kakun kanssa tuoreita viikunoita ja luumuja, suklaalastuja ja kermavaahtoa.
 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä