Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Puolalainen suklaa-luumukakku

15 min

Suklaa ja luumu kuuluvat jouluun! Tämä puolalainen suklaa-luumukakku yhdistää luumupalat, tumman suklaan ja rommin meheväksi kokonaisuudeksi. Ihana ja helppo kakku joulunaikaan!

15.10.2010
Reseptin ainekset
15 palaa
150 g
tummaa suklaata
4 kpl
munaa
225 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
2 dl
sokeria
1 dl
muscovadosokeria
1 dl
rommia
200 g
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
250 g
kuivattuja luumuja
1 rkl
vehnäjauhoja

Paloittele suklaa ja sulata mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon välillä vatkaten. Sekoita joukkoon rommi ja suklaasula.

Sekoita mantelijauheeseen leivinjauhe ja lisää se suklaaseokseen.

Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa napakaksi vaahdoksi.

Sekoita valkuaisvaahto taikinaseokseen kahdessa erässä varovasti nostellen.

Pilko luumut pieniksi paloiksi. Pyörittele palat vehnäjauhoissa. Lisää palat taikinaan.

Kaada taikina voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan.

Tasoita pinta ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Jäähdytä kakku ja nosta suklaa-luumukakku varovasti vuoasta.

Voit tarjota puolalaisen suklaa-luumukakun jo samana päivänä tai pakastaa joulua varten.

Voit tarjota kakun kanssa tuoreita viikunoita ja luumuja, suklaalastuja ja kermavaahtoa.  

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt