


Herkkuterveisiä Portugalista
Luumuiset pastel de natat – portugalilaiset leivokset muuntuvat näppärästi joulutortuiksi
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Kermavoitaikinapohjaiset pastel de natat saavat jouluista makua, kun vaniljatäytteen päälle lusikoi nokareet luumumarmeladia.
Reseptin ainekset
1 annos
Kermavoitaikina
3 dl
kuohukermaa
6½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita
Vaniljatäyte
2 dl
kuohukermaa
2 dl
täysmaitoa
5
keltuaista
1 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
1
sitruunan raastettu kuori
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
2 rkl
voita voiteluun
noin 2 dl
luumumarmeladia
noin 1 rkl
tomusokeria
(20 kpl
alumiinisia pikkuvuokia)
Luumuiset pastel de natat – ohje:
- Valmista kermavoitaikina. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä liian pitkään sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa tunnin ajan.
- Mittaa kerma, maito, keltuaiset, sokeri ja jauhot kattilaan. Lisää joukkoon sitruunankuori. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla.
- Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla tai juomalasilla pyöreitä pohjia (ø 8–9 cm).
- Nosta pohjat voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai uunipellin päälle laitettuihin alumiinisiin pikkuvuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille ja pistele pohjat haarukalla.
- Jaa vaniljatäyte pohjille. Laita keskelle lusikallinen luumumarmeladia.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna leivosten hieman jäähtyä ja irrota ne vuoista. Viimeistele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit käyttää leivoksiin myös sekoitettua tai kaaviloitua voitaikinaa
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat