Maku

Helppo italialainen joululimppu

1 h 55 min
MA
MU
3.67
2

Joulu ei tule ilman kunnon limppua! Tämä italialainen joululimppu on ihanan helppo valmistaa ja siirapilla voitelu tekee pinnasta kauniin.
Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen

Ainekset (2 kpl)

Italialainen joululimppu

  • 6 dlvettä
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 1 dlsiirappia
  • 2 tlanista
  • 1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 dlmaissijauhoja
  • 2 dldurumvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlsiirappia

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Italialainen joululimppu valmistuu näin:

Mittaa 6 dl lämmintä vettä kulhoon ja lisää kuivahiivat.

Sekoita jauhot keskenään omassa kulhossa.

Lisää nesteeseen siirappi ja mausteet sekä jauhoainesta vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi, peitä liinalla ja jätä kohoamaan 45 minuutiksi.

Muotoile taikinasta 2 limppua pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota vielä puoli tuntia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Voitele leipien pinta veden ja siirapin seoksella.

Paista italialaisia joululimppuja noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!

MITÄ PIDIT?
3.67