Helppo italialainen joululimppu
1 h 55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h 45 minJoulu ei tule ilman kunnon limppua! Tämä italialainen joululimppu on ihanan helppo valmistaa ja siirapilla voitelu tekee pinnasta kauniin.
MA
MU
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 26.7.2005

Helppo italialainen joululimppu
Reseptin ainekset (2 kpl)
Italialainen joululimppu
- 6 dlvettä
- 2 kplkuivahiivapussia
- 1 dlsiirappia
- 2 tlanista
- 1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
- 6 dlhiivaleipäjauhoja
- 2 dlmaissijauhoja
- 2 dldurumvehnäjauhoja
Voiteluun
- 1/2 dlvettä
- 1/2 dlsiirappia
Italialainen joululimppu – ohje:
- Mittaa 6 dl lämmintä vettä kulhoon ja lisää kuivahiivat.
- Sekoita jauhot keskenään omassa kulhossa.
- Lisää nesteeseen siirappi ja mausteet sekä jauhoainesta vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi, peitä liinalla ja jätä kohoamaan 45 minuutiksi.
- Muotoile taikinasta 2 limppua pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota vielä puoli tuntia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Voitele leipien pinta veden ja siirapin seoksella.
- Paista italialaisia joululimppuja noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!

Omenainen joululimppu
Maku

Joululimppu ilman hiivaa
Kotivinkki

Joululimppu – mausteinen ja pehmeä joulupöydän herkku
Maku

Perinteinen joululimppu
Maku

Piparkakkuinen joululimppu
Maku

Inge-Brittin joululimppu
Maku

Helppo saaristolaisleipä – tästä ei joulunajan ruokalahja parane!
Meillä kotona

Joululeipä – juureen leivottu lämpimäinen kaipaa seurakseen vain voita
Meillä kotona