Maku

Helppo italialainen joululimppu

1 h 55 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h 45 min
Joulu ei tule ilman kunnon limppua! Tämä italialainen joululimppu on ihanan helppo valmistaa ja siirapilla voitelu tekee pinnasta kauniin.
MA
MU
KA
3.7
2
Julkaistu 26.7.2005


Reseptin ainekset (2 kpl)

Italialainen joululimppu

  • 6 dlvettä
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 1 dlsiirappia
  • 2 tlanista
  • 1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 dlmaissijauhoja
  • 2 dldurumvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlsiirappia
Tulosta

Italialainen joululimppu – ohje:

  1. Mittaa 6 dl lämmintä vettä kulhoon ja lisää kuivahiivat.
  2. Sekoita jauhot keskenään omassa kulhossa.
  3. Lisää nesteeseen siirappi ja mausteet sekä jauhoainesta vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi, peitä liinalla ja jätä kohoamaan 45 minuutiksi.
  4. Muotoile taikinasta 2 limppua pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota vielä puoli tuntia.
  5. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  6. Voitele leipien pinta veden ja siirapin seoksella.
  7. Paista italialaisia joululimppuja noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!

2 kommenttia