


Helppo italialainen joululimppu
1 h 55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 45 min
Joulu ei tule ilman kunnon limppua! Tämä italialainen joululimppu on ihanan helppo valmistaa ja siirapilla voitelu tekee pinnasta kauniin.
Reseptin ainekset
2 kpl
Italialainen joululimppu
6 dl
vettä
2 kpl
kuivahiivapussia
1 dl
siirappia
2 tl
anista
1 1/2 tl
fenkolinsiemeniä
6 dl
hiivaleipäjauhoja
2 dl
maissijauhoja
2 dl
durumvehnäjauhoja
Voiteluun
1/2 dl
vettä
1/2 dl
siirappia
Italialainen joululimppu – ohje:
- Mittaa 6 dl lämmintä vettä kulhoon ja lisää kuivahiivat.
- Sekoita jauhot keskenään omassa kulhossa.
- Lisää nesteeseen siirappi ja mausteet sekä jauhoainesta vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi, peitä liinalla ja jätä kohoamaan 45 minuutiksi.
- Muotoile taikinasta 2 limppua pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota vielä puoli tuntia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Voitele leipien pinta veden ja siirapin seoksella.
- Paista italialaisia joululimppuja noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pohjaan kopautettaessa ontoilta.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen joululimpun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat