Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Enkelinsiipi-täytekakku

24 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 24 h 0 min

Valkeat ja herkät enkelinsiivet ihastuttavat joulun kahvipöydässä. Tämä enkelinsiipi-täytekakku raikkaalla sitruunatahnatäytteellä hurmaa varmasti!

10.12.2012
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
3 kpl
munaa
1 1/4 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
3/4 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
Täyte
1 dl
sitruunatahnaa (lemon curd) (tai limettitahnaa esim MacKays Lime Curd)
3/4 dl
omenasosetta
400 g
turkkilaista jogurttia
Päälle
3 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
250 g
sokerimassaa
Lisäksi
tomusokeria
kimaltelevia nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan (tilavuus 2 l) ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku 3 osaan. Levitä pohjalevylle puolet limettitahnasta ja puolet jogurtista. Nosta päälle toinen levy. Levitä päälle omenasose ja loppu jogurtti. Nosta päällimmäinen levy kanneksi. Sivele pintaan loppu limettitahna.

Leikkaa kakku pituussuunnassa kahtia. Nosta puolikas kerrallaan tarjoiluvadille niin, että sydämen ulkoreunat koskettavat toisiaan. Näin saat enkelin siipien muotoisen kakun.

Vatkaa kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä vaahto kakun pintaan niin, että siipien ulkoreunat peittyvät pyöreästi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa peitettynä mieluiten seuraavaan päivään. Täytteestä irtoava kosteus riittää tällöin kostuttamaan kakun.

Siivilöi reilusti tomusokeria leivinpaperin päälle. Kauli puolet sokerimassasta kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Kumoa levyt leivinpaperin avulla kakun pinnalle, painele ne kiinni kakkuun ja leikkaa reunat tasaisiksi. Leikkaa käpykakun tapaan saksilla lovia kakun pintaan. Koristele enkelinsiipi-täytekakku nonparelleilla ja tomusokerilla.

  • Älä säilytä tai kauli sokerimassaa uunin viereisellä pöydällä, lämmetessään sen työstäminen vaikeutuu. Ohjeen sokerimassa riittää juuri sopivasti kakun peittämiseen ja alle levitetty tiivis kermavaahto antaa anteeksi valkoisen pinnan mahdolliset kauneusvirheet.
  • Enkelinsiipi-täytekakun pinta säilyy kuivana jääkaapissa, kun et peitä sitä kuvulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt