Enkelinsiipi-täytekakku

24 h 45 min
3.9
1

Enkelinsiipi-täytekakku

Valkeat ja herkät enkelinsiivet ihastuttavat joulun kahvipöydässä. Tämä enkelinsiipi-täytekakku raikkaalla sitruunatahnatäytteellä hurmaa varmasti!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 3 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 3/4 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd) (tai limettitahnaa esim MacKays Lime Curd)
  • 3/4 dlomenasosetta
  • 400 gturkkilaista jogurttia

Päälle

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 250 gsokerimassaa

Lisäksi

  • tomusokeria
  • kimaltelevia nonparelleja

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan (tilavuus 2 l) ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperilla vuoratulle
leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku 3 osaan. Levitä pohjalevylle puolet limettitahnasta ja puolet jogurtista. Nosta päälle toinen levy. Levitä päälle omenasose ja loppu jogurtti. Nosta päällimmäinen levy kanneksi. Sivele pintaan loppu limettitahna.

Leikkaa kakku pituussuunnassa kahtia. Nosta puolikas kerrallaan tarjoiluvadille niin, että sydämen ulkoreunat koskettavat toisiaan. Näin saat enkelin siipien muotoisen kakun.

Vatkaa kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä vaahto kakun pintaan niin, että siipien ulkoreunat peittyvät pyöreästi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa peitettynä mieluiten seuraavaan päivään. Täytteestä irtoava kosteus riittää tällöin kostuttamaan kakun.

Siivilöi reilusti tomusokeria leivinpaperin päälle. Kauli puolet sokerimassasta kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Kumoa levyt leivinpaperin avulla kakun pinnalle, painele ne kiinni kakkuun ja leikkaa reunat tasaisiksi. Leikkaa käpykakun tapaan saksilla lovia kakun pintaan. Koristele enkelinsiipi-täytekakku nonparelleilla ja tomusokerilla.

Vinkki!

  • Älä säilytä tai kauli sokerimassaa uunin viereisellä pöydällä, lämmetessään sen työstäminen vaikeutuu. Ohjeen sokerimassa riittää juuri sopivasti kakun peittämiseen ja alle levitetty tiivis kermavaahto antaa anteeksi valkoisen pinnan mahdolliset kauneusvirheet.
  • Enkelinsiipi-täytekakun pinta säilyy kuivana jääkaapissa, kun et peitä sitä kuvulla.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä