Lusikkaleivät à la mummi

1 h
3.8
49

Lusikkaleivät à la mummi

MU
49
3.8
Lusikkaleivät ovat juhlien ihana ikisuosikki! Tällä mummin supersuositulla reseptillä onnistut varmasti!
Teksti Helena Saine-Laitinen, Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvanilliinisokeria

Väliin

  • 1 1/2 dlvadelmamarmeladia

Pinnalle

  • 1/2 dlsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Ihanat lusikkaleivät á la mummi valmistuvat näin:

Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.

Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.

Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.

Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.

Kierittele mummin lusikkaleivät sokerissa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä