Lusikkaleivät à la mummi
1 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
15 minLusikkaleivät ovat juhlien ihana ikisuosikki! Tällä mummin supersuositulla reseptillä onnistut varmasti.
MU
3.9
Kuvat
Julkaistu 7.5.2008

Lusikkaleivät à la mummi
Reseptin ainekset (40 kpl)
Lusikkaleivät
- 200 gvoita
- 1 1/2 dlsokeria
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 2 tlvanilliinisokeria
Väliin
- 1 1/2 dlvadelmamarmeladia
Pinnalle
- 1/2 dlsokeria
Lusikkaleivät valmistuvat näin:
- Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
- Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
- Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.
- Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.
- Kierittele lusikkaleivät sokerissa.

Herrasväen pikkuleivät karpalotäytteellä
Maku

Modernit Hanna-tädin pikkuleivät – kruunaa klassikkoherkku hillosilmällä ja tomusokerihunnulla
Kotivinkki

Murotaikinan ohje pikkuleipiin – näin valmistat herkullisen mureat pikkuleivät
Kotivinkki

Appelsiinikolmiot
Kotivinkki

Valkosuklaa-limeruudut
Kotivinkki

Limepikkuleivät
Maku

Pähkinäiset pikkuleivät
Maku

Luumusydämet
Maku

Sitruunaiset pikkuleivät
Maku