


Lusikkaleivät à la mummi
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Lusikkaleivät ovat juhlien ihana ikisuosikki! Tällä mummin supersuositulla reseptillä onnistut varmasti.
Reseptin ainekset
40 kpl
Lusikkaleivät
200 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vanilliinisokeria
Väliin
1 1/2 dl
vadelmamarmeladia
Pinnalle
1/2 dl
sokeria
Lusikkaleivät valmistuvat näin:
- Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
- Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
- Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.
- Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.
- Kierittele lusikkaleivät sokerissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat