Lohi-riisipasteijat

50 min
3.7
1

Lohi-riisipasteijat

Lohi-riisipasteijat ovat juhlapöydän maistuvia pikkusuolaisia! Itse tehty rahka-voitaikina sekä täytteen savukala ovat maukas yhdistelmä.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 150 gsavukalaa (lohta)
  • 2 dlkeitettyä riisiä
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa jauhot ja rasva kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jähmettymään kylmään ainakin puoleksi tunniksi.

Hienonna lohi ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Kauli taikinasta 3 mm paksuinen, suorakaiteen mallinen levy jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinapyörällä levystä neliöitä (n. 10 cm x 10 cm). Täytä neliöt lohitäytteellä, taita kolmioksi ja nipistele reunat hyvin kiinni.

Kauli ylijäänyt taikina uudestaan, tee vielä niin monta pasteijaa kuin saat, ja ota reunarippeistä pienellä muotilla pasteijoiden päälle koristeita, esim. kukkia tai sydämiä. Asettele koristeet pasteijoiden päälle, kiinnitä tarvittaessa vedellä kostuttamalla.

Voitele lohi-riisipasteijat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä