Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklainen juustopiiras

1 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 0 min

Namm, suklainen juustopiiras yhdistää juustokakun ja suklaan! Täyteläinen herkku on helppo tehdä etukäteen ja pakastaa levynä.

Reseptin ainekset
80 palaa
Pohja
7 dl
kaurahiutaleita
150 g
voita
2 dl
fariinisokeria
Täyte
100 g
voita
400 g
tummaa suklaata
800 g
tuorejuustoa
3 tl
appelsiininkuoriraastetta
2 1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 dl
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
8 kpl
munaa

Valmista ensin pohja:

Paahda kaurahiutaleita miedolla lämmöllä pannulla, että ne vähän ruskistuvat.

Siirrä paistokasari sivuun ja sekoita joukkoon paloiteltu rasva sekä sokeri. Kääntele, kunnes voi on sulanut.

Kumoa muruseos leivinpaperin päälle uunipannulle ja tasoita tiiviiksi levyksi esim. lusikan selällä. Voit myös nostaa murupohjan päälle toisen arkin leivinpaperia ja taputella tai kaulia paperin läpi pohjan tiukaksi.

Valmista sitten täyte:

Paloittele voi ja suklaa pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Sekoittele koko ajan, ettei suklaa pääse palamaan. Mausta seos halutessasi rommilla.

Sekoita tuorejuusto, appelsiinin kuori, sokerit ja ranskankerma keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä suklaaseos ja puolet juustoseoksesta.

Kaada seos pohjan päälle ja levitä päällimmäiseksi vaalea juustokerros.

Vetele haarukalla taikinaan koristeraitoja ja paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.

Jäähdytä suklainen juustopiiras ja pakasta halutessasi levynä.

Leikkaa kohmeisena ruuduiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt