
Valmista ensin pohja:
Paahda kaurahiutaleita miedolla lämmöllä pannulla, että ne vähän ruskistuvat.
Siirrä paistokasari sivuun ja sekoita joukkoon paloiteltu rasva sekä sokeri. Kääntele, kunnes voi on sulanut.
Kumoa muruseos leivinpaperin päälle uunipannulle ja tasoita tiiviiksi levyksi esim. lusikan selällä. Voit myös nostaa murupohjan päälle toisen arkin leivinpaperia ja taputella tai kaulia paperin läpi pohjan tiukaksi.
Valmista sitten täyte:
Paloittele voi ja suklaa pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Sekoittele koko ajan, ettei suklaa pääse palamaan. Mausta seos halutessasi rommilla.
Sekoita tuorejuusto, appelsiinin kuori, sokerit ja ranskankerma keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä suklaaseos ja puolet juustoseoksesta.
Kaada seos pohjan päälle ja levitä päällimmäiseksi vaalea juustokerros.
Vetele haarukalla taikinaan koristeraitoja ja paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.
Jäähdytä suklainen juustopiiras ja pakasta halutessasi levynä.
Leikkaa kohmeisena ruuduiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä.