Maku

Minttuinen suklaakakku

12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Kukapa voisi vastustaa minttusuklaata? Tämä minttuinen suklaakakku kätkee sisälleen tummaa suklaata, Marianne-karkkeja ja minttulikööriä. Täydellinen suklaanautinto!
MU
3.8
0
Julkaistu: 17.10.2005


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 175 gtäytekeksejä (domino)
  • 50 gvoita

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 250 gtummaa suklaata
  • 400 gtuorejuustoa
  • 150 gsuklaamakeisia (Marianne)
  • 3 rkllikööriä (minttu)
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 1 dlkaakaojauhetta

Tarjoiluun

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

Vuoraa Ø 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

Sulata suklaa. Rouhi suklaa makeiset.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois. Liuota lehdet kiehuvaan vesitilkkaan.

Vatkaa kulhossa keskenään tuorejuusto, rouhitut makeiset, (likööri), kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu suklaa sekä liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä, jolloin täytteeseen tulee hyvä rakenne. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Irrota minttuinen suklaakakku ohuella lastalla tai veitsellä vuoan reunoista ja avaa vuoka. Nosta kakku ilman pohjapaperia varovasti lastojen avulla tarjoiluvadille. Sihtaa päälle runsaasti kaakaojauhetta.

Tarjoa minttuinen suklaakakku pehmeäksi vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Kommentoi »