Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Minttuinen suklaakakku

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min

Kukapa voisi vastustaa minttusuklaata? Tämä minttuinen suklaakakku kätkee sisälleen tummaa suklaata, Marianne-karkkeja ja minttulikööriä. Täydellinen suklaanautinto!

17.10.2005
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
175 g
täytekeksejä (domino)
50 g
voita
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
250 g
tummaa suklaata
400 g
tuorejuustoa
150 g
suklaamakeisia (Marianne)
3 rkl
likööriä (minttu)
4 rkl
kaakaojauhetta
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
Koristeluun
1 dl
kaakaojauhetta
Tarjoiluun
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria

Minttuinen suklaakakku – ohje:

  1. Vuoraa Ø 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  2. Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  4. Sulata suklaa. Rouhi suklaa makeiset.
  5. Purista liivatelehdistä liika vesi pois. Liuota lehdet kiehuvaan vesitilkkaan.
  6. Vatkaa kulhossa keskenään tuorejuusto, rouhitut makeiset, (likööri), kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu suklaa sekä liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  7. Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä, jolloin täytteeseen tulee hyvä rakenne. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  8. Irrota minttuinen suklaakakku ohuella lastalla tai veitsellä vuoan reunoista ja avaa vuoka. Nosta kakku ilman pohjapaperia varovasti lastojen avulla tarjoiluvadille. Sihtaa päälle runsaasti kaakaojauhetta.
  9. Tarjoa minttuinen suklaakakku pehmeäksi vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt