


Minttuinen suklaakakku
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Kukapa voisi vastustaa minttusuklaata? Tämä minttuinen suklaakakku kätkee sisälleen tummaa suklaata, Marianne-karkkeja ja minttulikööriä. Täydellinen suklaanautinto!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
175 g
täytekeksejä (domino)
50 g
voita
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
250 g
tummaa suklaata
400 g
tuorejuustoa
150 g
suklaamakeisia (Marianne)
3 rkl
likööriä (minttu)
4 rkl
kaakaojauhetta
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
Koristeluun
1 dl
kaakaojauhetta
Tarjoiluun
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
Minttuinen suklaakakku – ohje:
- Vuoraa Ø 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Sulata suklaa. Rouhi suklaa makeiset.
- Purista liivatelehdistä liika vesi pois. Liuota lehdet kiehuvaan vesitilkkaan.
- Vatkaa kulhossa keskenään tuorejuusto, rouhitut makeiset, (likööri), kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu suklaa sekä liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä, jolloin täytteeseen tulee hyvä rakenne. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Irrota minttuinen suklaakakku ohuella lastalla tai veitsellä vuoan reunoista ja avaa vuoka. Nosta kakku ilman pohjapaperia varovasti lastojen avulla tarjoiluvadille. Sihtaa päälle runsaasti kaakaojauhetta.
- Tarjoa minttuinen suklaakakku pehmeäksi vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat