Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herrasväen pikkuleivät karpalotäytteellä

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Sokerissa pyöritetyt herrasväen pikkuleivät kuuluvat pikkuleipien aateliin. Tässä reseptissä karpaloista keitetään pikkuleiville ihana karpalotäyte, mutta voit käyttää täytteenä haluamaasi kiinteää hilloa.

18.12.2013
Reseptin ainekset
40 kpl
200 g
voita
1 1/4 dl
sokeria
1 kpl
munaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
karpaloita
125 g
hillosokeria
Koristeluun
1 dl
sokeria (erikoishienoa)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen jähmettyä kylmässä vähintään tunti tai seuraavaan päivään.

Valmista täyte. Mittaa karpalot ja hillosokeri kattilaan. Keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Soseuta täyte sileäksi ja jäähdytä.

Kauli taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla (Ø 5–6 cm) pikkuleipiä.

Siirrä taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 200-asteisen uunin ylätasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täytä pikkuleivät. Levitä pieni nokare täytettä yhdelle pikkuleivälle ja paina toinen kanneksi.

Pyörittele täytetyt herrasväen pikkuleivät kauttaaltaan sokerissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt