Herrasväen pikkuleivät karpalotäytteellä
1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h Sokerissa pyöritetyt herrasväen pikkuleivät kuuluvat pikkuleipien aateliin. Tässä reseptissä karpaloista keitetään pikkuleiville ihana karpalotäyte, mutta voit käyttää täytteenä haluamaasi kiinteää hilloa.
3.8
Kuvat
Julkaistu 18.12.2013

Herrasväen pikkuleivät karpalotäytteellä
Reseptin ainekset (40 kpl)
- 200 gvoita
- 1 1/4 dlsokeria
- 1 kplmunaa
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 200 gkarpaloita
- 125 ghillosokeria
Koristeluun
- 1 dlsokeria (erikoishienoa)
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen jähmettyä kylmässä vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
Valmista täyte. Mittaa karpalot ja hillosokeri kattilaan. Keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Soseuta täyte sileäksi ja jäähdytä.
Kauli taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla (Ø 5–6 cm) pikkuleipiä.
Siirrä taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 200-asteisen uunin ylätasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täytä pikkuleivät. Levitä pieni nokare täytettä yhdelle pikkuleivälle ja paina toinen kanneksi.
Pyörittele täytetyt herrasväen pikkuleivät kauttaaltaan sokerissa.