Helppo glögikakku
2 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 40 minNauti glögiä vaihteeksi kakun muodossa! Helppo glögikakku saa makunsa loimuglögistä, pekaanipähkinöistä ja kuivatuista karpaloista. Kakku viimeistellään glögikuorrutuksella ja koristellaan karpaloilla sekä kokonaisilla pähkinöillä.
4.4
Kuvat
Julkaistu 5.12.2011

Helppo glögikakku
Reseptin ainekset (16 annosta)
- 2 dlglögijuomaa (esim. Lignell & Piispasen Loimu)
- 70 gpekaanipähkinöitä
- 75 gkuivattuja karpaloita
- 150 gvoita (huoneenlämpöisenä)
- 4 kplmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 3 dlmuscovadosokeria
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
- 1 tlkardemummaa
- 1 tlvaniljasokeria
Koristeluun
- 2 1/4 dltomusokeria
- 2 rklglögijuomaa
- 2 rklkuivattuja karpaloita
- 1/2 dlpekaanipähkinöitä
Helppo glögikakku – ohje:
- Mittaa glögi kulhoon. Paloittele pähkinät työlaudalla muutamaan osaan. Kumoa pähkinät ja karpalot glögiin maustumaan noin tunniksi.
- Mittaa loput taikinan aineet kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten taikinaksi. Anna vatkaimen käydä muutama minuutti, jotta pehmeä rasva sekoittuu taikinaan tasaisesti.
- Kaada joukkoon glögi, pähkinät ja karpalot. Sekoita vielä hetki vatkaimella.
- Kumoa taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
- Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alaosassa 40—50 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Leikkaa kakun kohouma veitsellä vuoan reunaa myöten pois ennen kuin kumoat kakun.
- Sekoita kuorrutuksen tomusokeriin glögiä vähitellen. Lusikoi notkea kuorrute puhtaaseen pakastuspussiin tai kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrute glögikakun päälle.
- Viimeistele helpon glögikakun pinta karpaloilla ja kokonaisilla pähkinöillä kuorrutteen ollessa vielä kosteaa. Anna kuivua, kunnes kuorrute on kovettunut.
Vinkki!
Voit tehdä glögikakun mainiosti myös alkoholittomasta glögistä. Käytä tällöin mieluummin glögitiivistettä kuin glögijuomaa. Laimenna tiivistettä juotavaksi tarkoitettua glögiä vähemmän, jotta kakkuun tulee enemmän makua.