4,6(26)
Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Suolaiset tortut saavat täytteekseen pähkinäistä punajuurihummusta, lohi- ja kinkkutahnaa. Helpot tähtitortut valmistuvat nopeasti glögin tai kuohuvan kanssa tarjottavaksi.
20.11.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
500 gvoi- tai lehtitaikinalevyjä
Voitelu
1muna
Pinnalle
juustoraastetta, seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, rosépippuria ja/tai hasselpähkinärouhetta
Kinkkutahna
100 gpalvikinkkua
1 omena
1 dlrucolaa
200 granskankermaa
1 rklkarkeaa dijoninsinappia
⅓ tlmustapippuria
⅓ tlsuolaa
Sitruuna-lohitahna
150 gkylmäsavustettua kirjolohta
1 punasipuli
½ dltilliä
1 tlsitruunan kuoriraastetta
1 ½ rklsitruunamehua
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
⅓ tlmustapippuria
⅓ tlsuolaa
Pähkinä-punajuurihummus
230 gkikherneitä (käyttövalmiita)
1valkosipulinkynsi
2etikkapunajuurta
½ dlmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
½ dloliiviöljyä
2 rkletikkapunajuurten lientä
1 tljuustokuminaa
⅓ tlsuolaa
2 rklsuolapähkinöitä (rouhittuna)
½ rkloliiviöljyä

Joulutortut suolaisella täytteellä – ohje:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa 15 minuuttia.
  2. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot.
  3. Nosta joka toinen kulma ylös ja paina kulmat keskelle. Voitele tortut munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta, siemeniä, rosépippuria tai hasselpähkinärouhetta
  4. Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Kinkkutahna

  1. Leikkaa kinkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa.
  3. Lusikoi tahna tarjoilukulhoon ja viimeistele halutessasi rucolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Sitruuna-lohitahna

  1. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja tilli.
  2. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon kaikki muut tahnan aineet.
  4. Lusikoi tahna kulhoon ja koristele halutessasi tillisilpulla ja lohipaloilla.

Pähkinä-punajuurihummus

  1. Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynsi.
  2. Pane kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi tahnaksi.
  3. Lusikoi tahna kulhoon. Viimeistele halutessasi suolapähkinöillä ja öljyllä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo