Maku

Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Suolaiset tortut saavat täytteekseen pähkinäistä punajuurihummusta, lohi- ja kinkkutahnaa. Helpot tähtitortut valmistuvat nopeasti glögin tai kuohuvan kanssa tarjottavaksi.
4.6
1
Julkaistu 20.11.2018


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 500 gvoi- tai lehtitaikinalevyjä

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • juustoraastetta, seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, rosépippuria ja/tai hasselpähkinärouhetta

Kinkkutahna

  • 100 gpalvikinkkua
  • 1 omena
  • 1 dlrucolaa
  • 200 granskankermaa
  • 1 rklkarkeaa dijoninsinappia
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ⅓ tlsuolaa

Sitruuna-lohitahna

  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 punasipuli
  • ½ dltilliä
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta
  • 1 ½ rklsitruunamehua
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ⅓ tlsuolaa

Pähkinä-punajuurihummus

  • 230 gkikherneitä (käyttövalmiita)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2etikkapunajuurta
  • ½ dlmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rkletikkapunajuurten lientä
  • 1 tljuustokuminaa
  • ⅓ tlsuolaa
  • 2 rklsuolapähkinöitä (rouhittuna)
  • ½ rkloliiviöljyä
Tulosta

Joulutortut suolaisella täytteellä – ohje:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa 15 minuuttia.
  2. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot.
  3. Nosta joka toinen kulma ylös ja paina kulmat keskelle. Voitele tortut munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta, siemeniä, rosépippuria tai hasselpähkinärouhetta
  4. Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Kinkkutahna

  1. Leikkaa kinkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa.
  3. Lusikoi tahna tarjoilukulhoon ja viimeistele halutessasi rucolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Sitruuna-lohitahna

  1. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja tilli.
  2. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon kaikki muut tahnan aineet.
  4. Lusikoi tahna kulhoon ja koristele halutessasi tillisilpulla ja lohipaloilla.

Pähkinä-punajuurihummus

  1. Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynsi.
  2. Pane kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi tahnaksi.
  3. Lusikoi tahna kulhoon. Viimeistele halutessasi suolapähkinöillä ja öljyllä.

1 kommentti