Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Suolaiset tortut saavat täytteekseen pähkinäistä punajuurihummusta, lohi- ja kinkkutahnaa. Helpot tähtitortut valmistuvat nopeasti glögin tai kuohuvan kanssa tarjottavaksi.

20.11.2018
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
voi- tai lehtitaikinalevyjä
Voitelu
1
muna
Pinnalle
juustoraastetta, seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, rosépippuria ja/tai hasselpähkinärouhetta
Kinkkutahna
100 g
palvikinkkua
1
omena
1 dl
rucolaa
200 g
ranskankermaa
1 rkl
karkeaa dijoninsinappia
⅓ tl
mustapippuria
⅓ tl
suolaa
Sitruuna-lohitahna
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1
punasipuli
½ dl
tilliä
1 tl
sitruunan kuoriraastetta
1 ½ rkl
sitruunamehua
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
⅓ tl
mustapippuria
⅓ tl
suolaa
Pähkinä-punajuurihummus
230 g
kikherneitä (käyttövalmiita)
1
valkosipulinkynsi
2
etikkapunajuurta
½ dl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
etikkapunajuurten lientä
1 tl
juustokuminaa
⅓ tl
suolaa
2 rkl
suolapähkinöitä (rouhittuna)
½ rkl
oliiviöljyä

Joulutortut suolaisella täytteellä – ohje:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa 15 minuuttia.
  2. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot.
  3. Nosta joka toinen kulma ylös ja paina kulmat keskelle. Voitele tortut munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta, siemeniä, rosépippuria tai hasselpähkinärouhetta
  4. Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Kinkkutahna

  1. Leikkaa kinkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa.
  3. Lusikoi tahna tarjoilukulhoon ja viimeistele halutessasi rucolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Sitruuna-lohitahna

  1. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja tilli.
  2. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon kaikki muut tahnan aineet .
  4. Lusikoi tahna kulhoon ja koristele halutessasi tillisilpulla ja lohipaloilla.

Pähkinä-punajuurihummus

  1. Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynsi.
  2. Pane kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi tahnaksi.
  3. Lusikoi tahna kulhoon. Viimeistele halutessasi suolapähkinöillä ja öljyllä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt