


Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Suolaiset tortut saavat täytteekseen pähkinäistä punajuurihummusta, lohi- ja kinkkutahnaa. Helpot tähtitortut valmistuvat nopeasti glögin tai kuohuvan kanssa tarjottavaksi.
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
voi- tai lehtitaikinalevyjä
Voitelu
1
muna
Pinnalle
juustoraastetta, seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, rosépippuria ja/tai hasselpähkinärouhetta
Kinkkutahna
100 g
palvikinkkua
1
omena
1 dl
rucolaa
200 g
ranskankermaa
1 rkl
karkeaa dijoninsinappia
⅓ tl
mustapippuria
⅓ tl
suolaa
Sitruuna-lohitahna
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1
punasipuli
½ dl
tilliä
1 tl
sitruunan kuoriraastetta
1 ½ rkl
sitruunamehua
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
⅓ tl
mustapippuria
⅓ tl
suolaa
Pähkinä-punajuurihummus
230 g
kikherneitä (käyttövalmiita)
1
valkosipulinkynsi
2
etikkapunajuurta
½ dl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
etikkapunajuurten lientä
1 tl
juustokuminaa
⅓ tl
suolaa
2 rkl
suolapähkinöitä (rouhittuna)
½ rkl
oliiviöljyä
Joulutortut suolaisella täytteellä – ohje:
- Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa 15 minuuttia.
- Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot.
- Nosta joka toinen kulma ylös ja paina kulmat keskelle. Voitele tortut munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta, siemeniä, rosépippuria tai hasselpähkinärouhetta
- Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Kinkkutahna
- Leikkaa kinkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola.
- Sekoita kaikki aineet kulhossa.
- Lusikoi tahna tarjoilukulhoon ja viimeistele halutessasi rucolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Sitruuna-lohitahna
- Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja tilli.
- Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon kaikki muut tahnan aineet .
- Lusikoi tahna kulhoon ja koristele halutessasi tillisilpulla ja lohipaloilla.
Pähkinä-punajuurihummus
- Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynsi.
- Pane kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi tahnaksi.
- Lusikoi tahna kulhoon. Viimeistele halutessasi suolapähkinöillä ja öljyllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat