Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!
1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
30 minSuolaiset tortut saavat täytteekseen pähkinäistä punajuurihummusta, lohi- ja kinkkutahnaa. Helpot tähtitortut valmistuvat nopeasti glögin tai kuohuvan kanssa tarjottavaksi.
4.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.11.2018

Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!
Ainekset (10 annosta)
- 500 gvoi- tai lehtitaikinalevyjä
Voitelu
- 1muna
Pinnalle
- juustoraastetta, seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, rosépippuria ja/tai hasselpähkinärouhetta
Kinkkutahna
- 100 gpalvikinkkua
- 1 omena
- 1 dlrucolaa
- 200 granskankermaa
- 1 rklkarkeaa dijoninsinappia
- ⅓ tlmustapippuria
- ⅓ tlsuolaa
Sitruuna-lohitahna
- 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
- 1 punasipuli
- ½ dltilliä
- 1 tlsitruunan kuoriraastetta
- 1 ½ rklsitruunamehua
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- ⅓ tlmustapippuria
- ⅓ tlsuolaa
Pähkinä-punajuurihummus
- 230 gkikherneitä (käyttövalmiita)
- 1valkosipulinkynsi
- 2etikkapunajuurta
- ½ dlmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
- ½ dloliiviöljyä
- 2 rkletikkapunajuurten lientä
- 1 tljuustokuminaa
- ⅓ tlsuolaa
- 2 rklsuolapähkinöitä (rouhittuna)
- ½ rkloliiviöljyä
Suolaiset joulutortut valmistuvat näin:
- Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa 15 minuuttia.
- Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot.
- Nosta joka toinen kulma ylös ja paina kulmat keskelle. Voitele tortut munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta, siemeniä, rosépippuria tai hasselpähkinärouhetta
- Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Kinkkutahna
- Leikkaa kinkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna rucola.
- Sekoita kaikki aineet kulhossa.
- Lusikoi tahna tarjoilukulhoon ja viimeistele halutessasi rucolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Sitruuna-lohitahna
- Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja tilli.
- Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon kaikki muut tahnan aineet.
- Lusikoi tahna kulhoon ja koristele halutessasi tillisilpulla ja lohipaloilla.
Pähkinä-punajuurihummus
- Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynsi.
- Pane kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi tahnaksi.
- Lusikoi tahna kulhoon. Viimeistele halutessasi suolapähkinöillä ja öljyllä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.62