Manteli-suklaatäytekakku

Reseptin ainekset (20 annosta)
Pohja
- 4 kplmunaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 2 dlmantelijauhetta
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Suklaatäyte
- 200 gtummaa suklaata (Reilu Kauppa)
- 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
- 3/4 dlsokeria
- 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
Kermatäyte
- 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
- 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 2 rklsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
Kostutus
- 3/4 dlkahvijuomaa (vahvaa)
- 2 rklmantelilikööriä
Pinnalle
- 50 gmantelilastuja (kuorellisia)
- 1/2 dlmakeisia (suklaa-kahvipapukaramelleja)
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
Voitele noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Leivitä se mantelijauheella tai korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.
Valmista täytteet. Sulata suklaa varovasti esimerkiksi mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa varovasti joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri ja ranskankerma.
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sokerit.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin levy kahvi-likööriseoksella. Levitä päälle kolmannes suklaatäytteestä ja kolmannes kermatäytteestä.
Kostuta ja täytä toinen kerros samoin.
Nosta päällimmäinen levy täytteen päälle. Kostuta pinta. Kääntele loput täytteet huolimattomasti sekaisin ja levitä aaltoilevaksi kuorrutukseksi kakun pinnalle ja reunoille. Anna mantel-suklaatäytekakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Koristele manteli-suklaatäytekakku paahdetuilla mantelilastuilla ja kahvipapumakeisilla.