Kotivinkki

Jouluinen pullakranssi – joulun kaunein ja maistuvin pulla kätkee sisäänsä raikasta appelsiinia ja rouskuvia pähkinöitä

1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Joulupullan tuoksu kertoo kuusijuhlan olevan jo oven takana. Tuore ja tuoksuva jouluinen pullakranssi ilahduttaa joululahjanakin! Kietaise vain kaunis nauha ympärille.
KA
3.5
0
Julkaistu 21.12.2020


Reseptin ainekset (2 pientä kranssia )

  • 50 ghiivaa
  • ½ l maitoa
  • n. 14 dl vehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1muna
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 tlpomeranssinkuorta
  • 200 gvoita

Täyte

  • 100 gpaistonkestävää appelsiinimarmeladia
  • 2 dlpähkinöitä tai manteleita rouhittuna
  • 100 g voita huoneenlämpöisenä

Lisäksi

  • 1 muna voiteluun

Koristeluun

  • 1 rklvettä
  • n. 2 dl tomusokeria
  • (pari tippaa appelsiiniaromia)
Tulosta

Jouluinen pullakranssi – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita muna. Lisää suola, sokeri ja mausteet. Lisää jauhoista noin kaksi kolmasosaa ja alusta pehmeä voi joukkoon. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi kuten korvapuusteja leivottaessa. Levitä levyille ensin voita, sitten marmeladia ja lopuksi rouhittuja pähkinöitä tai manteleita. Kääri tiukaksi rullaksi ja leikkaa rullat noin 1,5 – 2-senttisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet vieri viereen kransseiksi uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  3. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele kranssit munalla ja paista uunissa noin 20 –25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuorruttamista.
  4. Sekoita vesi ja tomusokeri. Mausta kuorrutus halutessasi muutamalla tipalla appelsiiniaromia. Lusikoi kuorrutetta koristeeksi kranssin pinnalle.
Kommentoi »