Jouluinen pullakranssi – joulun kaunein ja maistuvin pulla kätkee sisäänsä raikasta appelsiinia ja rouskuvia pähkinöitä
1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 15 minJoulupullan tuoksu kertoo kuusijuhlan olevan jo oven takana. Tuore ja tuoksuva jouluinen pullakranssi ilahduttaa joululahjanakin! Kietaise vain kaunis nauha ympärille.
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 21.12.2020

Jouluinen pullakranssi – joulun kaunein ja maistuvin pulla kätkee sisäänsä raikasta appelsiinia ja rouskuvia pähkinöitä
Reseptin ainekset (2 pientä kranssia )
- 50 ghiivaa
- ½ l maitoa
- n. 14 dl vehnäjauhoja
- 2 dlsokeria
- 1muna
- 2 tlsuolaa
- 1 rklkardemummaa
- 2 tlpomeranssinkuorta
- 200 gvoita
Täyte
- 100 gpaistonkestävää appelsiinimarmeladia
- 2 dlpähkinöitä tai manteleita rouhittuna
- 100 g voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
- 1 muna voiteluun
Koristeluun
- 1 rklvettä
- n. 2 dl tomusokeria
- (pari tippaa appelsiiniaromia)
Jouluinen pullakranssi – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita muna. Lisää suola, sokeri ja mausteet. Lisää jauhoista noin kaksi kolmasosaa ja alusta pehmeä voi joukkoon. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi kuten korvapuusteja leivottaessa. Levitä levyille ensin voita, sitten marmeladia ja lopuksi rouhittuja pähkinöitä tai manteleita. Kääri tiukaksi rullaksi ja leikkaa rullat noin 1,5 – 2-senttisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet vieri viereen kransseiksi uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele kranssit munalla ja paista uunissa noin 20 –25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuorruttamista.
- Sekoita vesi ja tomusokeri. Mausta kuorrutus halutessasi muutamalla tipalla appelsiiniaromia. Lusikoi kuorrutetta koristeeksi kranssin pinnalle.

Suklaapullakranssi – kahvipöydän uusi suosikki
Kotivinkki

Karpalotäytteinen pullakranssi
Maku

Sahramia, suklaata ja taateleita! 10 ihanaa joulupullaa, jotka kruunaavat talviset herkkuhetket

Stollen – mehevä saksalainen joulupulla, jossa ei mantelimassaa pihistellä!
Maku

Pienet suklaapitkot – herkkupalat leivotaan kahdesta taikinasta ja kuorrutetaan suklaalla
Meillä kotona

Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen
Maku

Olisiko tänään pullapäivä? Appelsiini-kanelikierteet tekevät kahvihetkestä suloisen
Meillä kotona

Sahrami-pistaasikierteet ovat pullahirmun paras joululahja! Pistaasitäyte tuo jouluisiin pulliin ihanaa mehevyyttä
Meillä kotona