Maku

Gluteenittomat joulupiparit

25 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
24 h
Haussa gluteenittoman joulupiparin resepti? Tällä reseptillä valmistuu helppo, hyvin leipoutuva ja ennen kaikkea herkullinen taikina, joka saa makunsa manteli- ja tattarijauhoista.
GL
KA
3.7
1
Julkaistu 18.12.2013


Reseptin ainekset (50 kpl)

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlsiirappia
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 2munaa
  • 3 1/2 dltattarijauhoja
  • 3 dlmantelijauhetta (hienoa, esim. Risenta)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
Tulosta

Gluteenittomat joulupiparit – ohje:

  1. Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat.
  3. Yhdistä keskenään tattari- ja mantelijauho ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan.
  4. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja.
  6. Paista gluteenittomia piparkakkuja 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia.
1 kommentti