Gluteenittomat joulupiparit
25 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
24 h Haussa gluteenittoman joulupiparin resepti? Tällä reseptillä valmistuu helppo, hyvin leipoutuva ja ennen kaikkea herkullinen taikina, joka saa makunsa manteli- ja tattarijauhoista.
GL
KA
3.7
Julkaistu 18.12.2013

Gluteenittomat joulupiparit
Reseptin ainekset (50 kpl)
- 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
- 1 dlsokeria
- 1 dlsiirappia
- 2 tlinkivääriä
- 2 tlkanelia
- 1 tlneilikkaa
- 1/2 tlmaustepippuria
- 2munaa
- 3 1/2 dltattarijauhoja
- 3 dlmantelijauhetta (hienoa, esim. Risenta)
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
Gluteenittomat joulupiparit – ohje:
- Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.
- Lisää jäähtyneeseen seokseen munat.
- Yhdistä keskenään tattari- ja mantelijauho ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan.
- Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja.
- Paista gluteenittomia piparkakkuja 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia.