Gluteenittomat joulupiparit

25 h
3.5
0

Gluteenittomat joulupiparit

GL
0
3.5
Haussa gluteenittoman joulupiparin resepti? Tällä reseptillä valmistuu helppo, hyvin leipoutuva ja ennen kaikkea herkullinen taikina, joka saa makunsa manteli- ja tattarijauhoista.
Teksti Marjo Jokinen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlsiirappia
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 2 kplmunaa
  • 3 1/2 dltattarijauhoja
  • 3 dlmantelijauhetta (hienoa, esim. Risenta)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Näin valmistuvat gluteenittomat joulupiparit:

Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen seokseen munat.

Yhdistä keskenään tattari- ja mantelijauho ja leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan.

Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja.

Paista gluteenittomia piparkakkuja 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä