Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Italian jouluherkku

Panettone – kuohkea hedelmäleivonnainen kuuluu italialaiseen jouluun

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Panettone on italialainen, hiivalla kohotettu hedelmäleivonnainen, jota nautitaan sekä jouluna että uutenavuotena. Pullamainen herkku on myös suosittu ruokalahja.

19.11.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
1½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
3
keltuaista
5–6 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
½ dl
kandeerattuja kirsikoita
½ dl
kandeerattuja appelsiininkuoripaloja
1 dl
rusinoita tai korintteja
1 ps (100 g)
tummasuklaahippuja
1 tl
sitruunankuoriraastetta
Voitelu
1
muna

Panettone – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, keltuaiset ja osa jauhoista. Lisää lopuksi pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
  2. Voitele korkeareunainen (irtopohja)vuoka (Ø 18 cm).
  3. Leikkaa kirsikat neljään osaan. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Lisää hedelmäpalat, suklaahiput ja sitruunankuoriraaste taikinan päälle ja vaivaa ne taikinaan. Siirrä taikina vuokaan ja kohota vielä 30 minuuttia.
  4. Voitele pinta vatkatulla munalla. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla.
  5. Irrota hieman jäähtynyt panettone vuoasta. Viimeistele tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt