


Suklaan ystävälle
Suklaakakku – mehevän herkun salaisuutena on ranskankerma ja helppo suklaaganache
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Suklaakakku on monenlaiseen tilaisuuteen sopiva tarjottava! Tämän kakun tekee erityisen hyväksi ranskankermalla mehevöitetty pohja ja täyteläinen suklaaganache, jolla sekä täytetään että kuorrutetaan kakku.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Suklaakakun pohja
175 g
voita tai margariinia
50 g
tummaa suklaata
150 g
ranskankermaa
2 ½ dl
sokeria
3
munaa
2 ¾ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Suklaakakun täyte ja kuorrutus
400 g
tummaa suklaata
4 dl
kuohukermaa
30 g
voita
Lisäksi
50–100 g
tummaa suklaata
kaakaojauhetta
Suklaakakku – ohje:
- Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Sekoita joukkoon ranskankerma, sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 18–22 cm).
- Paista 175 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa tummumaan liikaa. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte ja kuorrute. Rouhi suklaa ja laita teräskulhoon. Kuumenna kerma kattilassa höyryävän kuumaksi samalla sekoittaen ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä suklaaseosta jääkaapissa noin tunti, kunnes se hieman jähmettyy. Vaahdota se sen jälkeen sähkövatkaimen avulla kuohkeaksi.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä kolmasosa suklaavaahdosta kakun väliin ja loput kakun päälle ja reunoilla. Koristele rouhitulla suklaalla tai suklaalastuilla. Siivilöi suklaakakun päälle vielä kaakaojauhetta.
Vinkki!
Suklaakakun lastukoristeet valmistuvat helposti: Leikkaa leivinpaperiarkki pitkittäin kahtia. Sulata suklaa. Levitä suklaa ohueksi kerrokseksi puolikkaan paperin päälle. Käännä paperi rullalle ja pane jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on kovettunut, avaa paperi, jolloin suklaa murtuu lastuiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat