Suklaakakku – mehevä, kostea ja runsaan suklainen herkkukakku!
5 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
5 h Suklaakakku on parhaimmillaan mehevä, kostea ja runsaan suklainen. Suklaakakun salaisuutena on ihana mascarpone-suklaakuorrutus. Suosittelemme!
3.8
Kuvat
Julkaistu 6.11.2010

Suklaakakku – mehevä, kostea ja runsaan suklainen herkkukakku!
Reseptin ainekset (16 palaa)
Suklaakakun pohja
- 250 gtummaa suklaata
- 175 gsuolatonta voita
- 4 dlmuscovadosokeria
- 4 kplmunaa
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1/2 tlleivinjauhetta
- 1 dlkaakaojauhetta
- 100 gmantelijauhetta
Suklaakakun täyte ja kuorrutus
- 3 dlkuohukermaa
- 150 gtummaa suklaata
- 250 gmascarponejuustoa
Lisäksi
- tummaa suklaata rouhittuna
Suklaakakku valmistuu näin:
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele paperin pinta ja vuoan reunat.
- Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon suklaasula.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada suklaakakkutaikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Suklaakakun tulisi olla tikulla kokeiltaessa keskeltä vielä tahmeaa. Anna suklaakakun jäähtyä vuoassa, ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.
- Nosta jäähtynyt suklaakakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Leikkaa suklaakakku kahteen osaan.
- Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kerrosten väliin.
- Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa se notkistetun mascarponejuuston joukkoon sähkövatkaimella. Jaa kuorrutus nokareina kakun pinnalle ja levitä kuorrutus huolettoman tasaiseksi. Koristele rouhitulla suklaalla.
- Anna suklaakakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.
- Tarjoa suklaakakku tummapaahtoisen kahvin kanssa.
Vinkki!
Kakku toimii mainiosti myös täyttämättömänä. Tarjoa se uunilämpimänä mutakakun tapaan, kermavaahdon kanssa.