Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele paperin pinta ja vuoan reunat.
Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon suklaasula.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada suklaakakkutaikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Suklaakakun tulisi olla tikulla kokeiltaessa keskeltä vielä tahmeaa. Anna suklaakakun jäähtyä vuoassa, ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.
Nosta jäähtynyt suklaakakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Leikkaa suklaakakku kahteen osaan.
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kerrosten väliin.
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa se notkistetun mascarponejuuston joukkoon sähkövatkaimella. Jaa kuorrutus nokareina kakun pinnalle ja levitä kuorrutus huolettoman tasaiseksi. Koristele rouhitulla suklaalla.
Anna suklaakakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.
Tarjoa suklaakakku tummapaahtoisen kahvin kanssa.
Vinkki!
Kakku toimii mainiosti myös täyttämättömänä. Tarjoa se uunilämpimänä mutakakun tapaan, kermavaahdon kanssa.