Maku

Englantilainen hedelmäkakku – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen

51 h 15 min
KA
4.21
2

Englantilainen hedelmäkakku saa upean makunsa rommissa marinoiduista hedelmistä. Hedelmäkakku kannattaa valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua, jotta se mehevöityy tarpeeksi. Leivo englantilainen hedelmäkakku kahvipöytään tai joululahjaksi!
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (15 palaa)

Englantilainen hedelmäkakku

  • 250 gkuivattuja sekahedelmiä
  • 1 dlrommia
  • 250 gvoita
  • 2 ½ dlsokeria
  • 6 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Tee näin

51 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN51 h

Englantilainen hedelmäkakku valmistuu näin:

  1. Pilko hedelmät kulhoon ja kaada alkoholi päälle. Anna palojen marinoitua pari tuntia.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen samalla hyvin vatkaten.
  3. Valuta hedelmäpalat ja lisää valunut neste taikinaan.
  4. Ota jauhoista yksi desilitra erikseen ja pyöritä hedelmäpalat siinä.
  5. Lisää loppujen jauhojen joukkoon leivinjauhe.
  6. Sekoita voivaahtoon vuorotellen hedelmiä ja jauhoja.
  7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahden litran kakkuvuokaan.
  8. Paista kakkua 180 asteessa uunin alaosassa runsaan tunnin ajan.
  9. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku ja anna sen jäähtyä kokonaan.
  10. Anna englantilaisen hedelmäkakun seistä viileässä vähintään muutama päivä ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
4.21