Englantilainen hedelmäkakku – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
51 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
51 h Englantilainen hedelmäkakku saa upean makunsa rommissa marinoiduista hedelmistä. Hedelmäkakku kannattaa valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua, jotta se mehevöityy tarpeeksi. Leivo englantilainen hedelmäkakku kahvipöytään tai joululahjaksi!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.10.2010

Englantilainen hedelmäkakku – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Reseptin ainekset (15 palaa)
Englantilainen hedelmäkakku
- 250 gkuivattuja sekahedelmiä
- 1 dlrommia
- 250 gvoita
- 2 ½ dlsokeria
- 6 kplmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Englantilainen hedelmäkakku valmistuu näin:
- Pilko hedelmät kulhoon ja kaada alkoholi päälle. Anna palojen marinoitua pari tuntia.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen samalla hyvin vatkaten.
- Valuta hedelmäpalat ja lisää valunut neste taikinaan.
- Ota jauhoista yksi desilitra erikseen ja pyöritä hedelmäpalat siinä.
- Lisää loppujen jauhojen joukkoon leivinjauhe.
- Sekoita voivaahtoon vuorotellen hedelmiä ja jauhoja.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahden litran kakkuvuokaan.
- Paista kakkua 180 asteessa uunin alaosassa runsaan tunnin ajan.
- Kumoa hiukan jäähtynyt kakku ja anna sen jäähtyä kokonaan.
- Anna englantilaisen hedelmäkakun seistä viileässä vähintään muutama päivä ennen tarjoamista.

Lumikuorrutettu englantilainen hedelmäkakku – joulupöydän satumainen herkku
Kotivinkki

Perinteinen hedelmäkakku pienellä twistillä
Maku

Jouluinen hedelmäkakku – kahvipöydän mehevä herkku
Meillä kotona

Hedelmäkuivakakku
Maku

Hedelmäkakku – kuivakakkujen klassikko
Maku

Suklaa-hedelmäkakku
Maku

Hedelmäkakkuneliöt
Maku

Limoncelloa ja sitruunankuorta – nämä pienet hedelmäkakut ovat kirpsakan makeita hurmureita
Maku

Maustekakku – tällä reseptillä leivottuja kakkuja on lähetetty jopa postissa ystäville!
Maku

Sitruunainen ambrosiakakku
Maku