


Sahramin sävyissä
Jouluboston – rakkaudella rullattu joulupulla kietoo sahramin ja mantelin maut lämpimään syleilyynsä
2 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 40 min
Jouluboston on kullankeltainen sahramipulla, joka kätkee kierteisiinsä mantelimassasta ja voista sekoitetun mehevän täytteen. Kun rullaat taikinan vähän uudella tavalla, saat pullaan erityisen mehevät kerrokset.
Reseptin ainekset
12 annosta
2 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
½ pkt (0,25 g)
sahramia
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
6–7 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte
100 g
mantelimassaa
50 g
voita
1 rkl
sokeria
Voitelu
1
muna
Pinnalle
1 rkl
mantelirouhetta
sokerikuorrutetta (2 dl tomusokeria + 1 rkl maitoa tai vettä)
Jouluboston – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, sahrami, kardemumma ja suola nesteeseen.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
- Voitele tasapohjainen vuoka (Ø 24 cm). Sekoita mantelimassa, pehmeä voi ja sokeri tasaiseksi tahnaksi.
- Kauli kohonnut taikina levyksi (50 × 30 cm). Levitä täyte levylle. Tait¬tele taikina kolmeen osaan. Pane taikina lautaselle ja nosta jääkaappiin 20 minuutiksi. Kauli taikina uudelleen levyksi (50 × 30 cm) Leikkaa taikinapyörällä levystä 12 noin 4 cm leveää kaistaletta. Kierrä kaistaleet rullalle ja nosta vuokaan kierrepuoli ylöspäin.
- Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
- Voitele munalla ja ripottele mantelirouhetta pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Laita leivinpaperi päälle, jos pinta tummuu liikaa.
- Viimeistele jäähtynyt pulla tomusokerista ja maidosta tai vedestä sekoitetulla sokerikuorrutteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat