Luumusydämet
50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
20 minTäytä pikkuleivät joulunaikaan luumumarmeladilla! Pursottamalla valmistettavat luumusydämet sopivat niin glögikupin kaveriksi kuin lahjaksi ystävälle.
4.5
Kuvat
Julkaistu 10.12.2012

Luumusydämet
Reseptin ainekset (25 kpl)
Pursotettava murotaikina
- 200 gvoita
- 1 1/4 dlsokeria
- 1 kplmunaa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
Pinnalle
- 1/2 dlmarmeladia (luumu, paistonkestävää)
- 2 rklmantelirouhetta
Pehmitä voi mikroaaltouunissa (rasvan tulee olla tässä tapauksessa hyvin pehmeää, jotta taikinan pursottaminen onnistuu). Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
Pursota taikinasta keskikokoisella (6 mm) tähtityllalla tiiviitä sydämiä leivinpaperoidulle pellille.
Pursota luumumarmeladia pienellä tähtityllalla pikkuleipien keskiosaan. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Paista luumusydän-pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä 7–8 minuuttia.
Vedä luumusydämet leivinpaperilla jäähtymään tasaiselle alustalle.