Maku

Luumusydämet

50 min
4.5
0

Luumusydämet

Täytä pikkuleivät joulunaikaan luumumarmeladilla! Pursottamalla valmistettavat luumusydämet sopivat niin glögikupin kaveriksi kuin lahjaksi ystävälle.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Pursotettava murotaikina

  • 200 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

  • 1/2 dlmarmeladia (luumu, paistonkestävää)
  • 2 rklmantelirouhetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Pehmitä voi mikroaaltouunissa (rasvan tulee olla tässä tapauksessa hyvin pehmeää, jotta taikinan pursottaminen onnistuu). Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.

Pursota taikinasta keskikokoisella (6 mm) tähtityllalla tiiviitä sydämiä leivinpaperoidulle pellille.

Pursota luumumarmeladia pienellä tähtityllalla pikkuleipien keskiosaan. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

Paista luumusydän-pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä 7–8 minuuttia.

Vedä luumusydämet leivinpaperilla jäähtymään tasaiselle alustalle.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä