Maku

Jouluinen cassata-juustokakku

5 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h
Sisilialainen cassata-juustokakku on ihanan makea ja täynnä hedelmiä! Leivo tämä näyttävä ja värikäs kakku joulunajan kahvipöytään.
KA
4.1
0
Julkaistu 10.12.2012


Reseptin ainekset (14 annosta)

Pohja

  • 200 gkeksejä (Amaretti di Saronno Dessert)
  • 70 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 250 gricottajuustoa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlsokeria
  • 3 rklhunajaa
  • 6 kplliivatelehteä
  • 75 gsäilykekirsikoita (+ 1/2 dl lientä)
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 150 gsukaatteja (tai hedelmämix-sekoitusta)
  • 75 gpistaaseja
  • 3 tlsitruunamehua
Tulosta

Rouhi keksit ja sekoita joukkoon voisula.

Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja levitä muruseos vuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikan selällä ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella juustot, keltuaiset, vanilja, sokeri ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi (2 minuuttia).

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi.

Valuta kirsikoista liemi, kuumenna se ja liuota joukkoon puristellut liivatelehdet. Anna jäähtyä vähän ja sekoita juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.

Rouhi kirsikat ja pähkinät ja lisää ne hillottujen hedelmäpalojen kanssa täytteeseen. (Säästä osa koristeluun.) Sekoita joukkoon sitruunamehu ja tarkista maku. Lisää makeutta halutessasi.

Kaada täyteseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput hedelmistä ja pähkinöistä cassata-kakun päälle. Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reuna ja siirrä jouluinen cassata-juustokakku tarjoiluvadille. Valuta halutessasi cassata-juustokakun päälle juoksevaa hunajaa.

Karvasmantelin makuisia amarettikeksejä myydään hyvinvarustetuissa kaupoissa. Voit myös tilata niitä nettikaupasta adega.fi. Halutessasi voit vaihtaa keksit Lu Bastogne -kekseihin ja maustaa murut karvasmanteliaromilla.
Kommentoi »