


Jouluinen cassata-juustokakku
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Sisilialainen cassata-juustokakku on ihanan makea ja täynnä hedelmiä! Leivo tämä näyttävä ja värikäs kakku joulunajan kahvipöytään.
Reseptin ainekset
14 annosta
Pohja
200 g
keksejä (Amaretti di Saronno Dessert)
70 g
voita (sulatettuna)
Täyte
250 g
ricottajuustoa
250 g
mascarponejuustoa
3 kpl
keltuaista
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
3 rkl
hunajaa
6 kpl
liivatelehteä
75 g
säilykekirsikoita (+ 1/2 dl lientä)
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
150 g
sukaatteja (tai hedelmämix-sekoitusta)
75 g
pistaaseja
3 tl
sitruunamehua
Jouluinen cassata – ohje:
- Rouhi keksit ja sekoita joukkoon voisula.
- Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja levitä muruseos vuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikan selällä ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
- Vatkaa sähkövatkaimella juustot, keltuaiset, vanilja, sokeri ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi (2 minuuttia).
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Valuta kirsikoista liemi, kuumenna se ja liuota joukkoon puristellut liivatelehdet. Anna jäähtyä vähän ja sekoita juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.
- Rouhi kirsikat ja pähkinät ja lisää ne hillottujen hedelmäpalojen kanssa täytteeseen. (Säästä osa koristeluun.) Sekoita joukkoon sitruunamehu ja tarkista maku. Lisää makeutta halutessasi.
- Kaada täyteseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput hedelmistä ja pähkinöistä cassata-kakun päälle. Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Irrota vuoan reuna ja siirrä jouluinen cassata-juustokakku tarjoiluvadille. Valuta halutessasi cassata-juustokakun päälle juoksevaa hunajaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat