Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen cassata-juustokakku

5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min

Sisilialainen cassata-juustokakku on ihanan makea ja täynnä hedelmiä! Leivo tämä näyttävä ja värikäs kakku joulunajan kahvipöytään.

10.12.2012
Reseptin ainekset
14 annosta
Pohja
200 g
keksejä (Amaretti di Saronno Dessert)
70 g
voita (sulatettuna)
Täyte
250 g
ricottajuustoa
250 g
mascarponejuustoa
3 kpl
keltuaista
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
3 rkl
hunajaa
6 kpl
liivatelehteä
75 g
säilykekirsikoita (+ 1/2 dl lientä)
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
150 g
sukaatteja (tai hedelmämix-sekoitusta)
75 g
pistaaseja
3 tl
sitruunamehua

Jouluinen cassata – ohje:

  1. Rouhi keksit ja sekoita joukkoon voisula.
  2. Pingota irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperi ja levitä muruseos vuoan pohjalle. Painele tiiviiksi lusikan selällä ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Vatkaa sähkövatkaimella juustot, keltuaiset, vanilja, sokeri ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi (2 minuuttia).
  4. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi.
  5. Valuta kirsikoista liemi, kuumenna se ja liuota joukkoon puristellut liivatelehdet. Anna jäähtyä vähän ja sekoita juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.
  7. Rouhi kirsikat ja pähkinät ja lisää ne hillottujen hedelmäpalojen kanssa täytteeseen. (Säästä osa koristeluun.) Sekoita joukkoon sitruunamehu ja tarkista maku. Lisää makeutta halutessasi.
  8. Kaada täyteseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput hedelmistä ja pähkinöistä cassata-kakun päälle. Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  9. Irrota vuoan reuna ja siirrä jouluinen cassata-juustokakku tarjoiluvadille. Valuta halutessasi cassata-juustokakun päälle juoksevaa hunajaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt