4(15)
Minttupikkuleivät
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Minttupikkuleivät saavat ylleen jouluisen polkagris-henkisen kuorrutteen! Mariannerouhe tekee perusmurotaikinasta vastustamattoman hyvää!
10.12.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
Perusmurotaikina
200 gvoita
1 1/4 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
1 kplmunaa
Taikinaan
1/2 dlsuklaamakeisia (rouhittuna, esim. Marianne)
3 1/2 dltomusokeria
1 kplvalkuaista
Lisäksi
1 tl piparminttuaromia
veitsenkärjellinen punaista väritahnaa

Mittaa kylmä voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit myös tehdä taikinan nyppimällä voin ja sokerin sormin, ja lisäämällä munan sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Sekoita joukkoon mariannerouhe. Jaa taikina kahtia. Muotoile kumpikin pala jauhotetulla alustalla noin 30 cm:n pituiseksi, tasaiseksi tangoksi. Kääräise tangot voipaperiin ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.

Leikkaa kumpikin tanko vajaan sentin viipaleiksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Jäähdytä minttupikkuleivät tasaisella alustalla.

Kuorruta minttupikkuleivät. Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja piparminttu sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Jätä vajaa 1 dl taikinaa erilleen punaisia koristeita varten. Levitä valkoista kuorrutusta keksien pintaan ja anna kovettua.

Sekoita lopun kuorrutuksen joukkoon punainen väriaine. Pursota tai valuta punaista kuorrutetta kovettuneen valkoisen kuorrutuksen päälle pieniksi pisteiksi, viiruiksi tai spiraaliksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä peittämättä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.