


Kaneliässät isoäidin reseptillä
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Ässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Dippaa kaneliässät kahviin tai teehen, tai murenna vaikka jäätelön päälle!
Reseptin ainekset
25 kpl
Pursotettava murotaikina
200 g
voita
1 ¼ dl
sokeria
1
muna
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Pinnalle
2 tl
sokeria
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
Kaneliässät isoäidin reseptillä leivotaan näin:
- Pehmitä voi mikroaaltouunissa (rasvan tulee olla tässä tapauksessa hyvin pehmeää, jotta taikinan pursottaminen onnistuu). Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- Pursota taikinasta keskikokoisella (6 mm) tähtityllalla ässiä leivinpaperoidulle pellille.
- Sekoita sokeri ja mausteet keskenään. Sirottele seosta ässien päälle.
- Paista kaneliässä-pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä 7–8 minuuttia.
- Vedä kaneliässät leivinpaperilla jäähtymään tasaiselle alustalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat