Maku

Kaneliässät isoäidin reseptillä

50 min
4.1
1

Kaneliässät isoäidin reseptillä

Ässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Dippaa kaneliässät kahviin tai teehen, tai murenna vaikka jäätelön päälle!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Pursotettava murotaikina

  • 200 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

  • 2 tlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlinkivääriä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Pehmitä voi mikroaaltouunissa (rasvan tulee olla tässä tapauksessa hyvin pehmeää, jotta taikinan pursottaminen onnistuu). Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.

Pursota taikinasta keskikokoisella (6 mm) tähtityllalla ässiä leivinpaperoidulle pellille.

Sekoita sokeri ja mausteet keskenään. Sirottele seosta ässien päälle.

Paista kaneliässä-pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä 7–8 minuuttia.

Vedä kaneliässät leivinpaperilla jäähtymään tasaiselle alustalle.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä