Kaneliässät isoäidin reseptillä
50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
20 minÄssät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Dippaa kaneliässät kahviin tai teehen, tai murenna vaikka jäätelön päälle!
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 10.12.2012

Kaneliässät isoäidin reseptillä
Reseptin ainekset (25 kpl)
Pursotettava murotaikina
- 200 gvoita
- 1 ¼ dlsokeria
- 1muna
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
Pinnalle
- 2 tlsokeria
- 1 tlkanelia
- ½ tlinkivääriä
Kaneliässät isoäidin reseptillä leivotaan näin:
- Pehmitä voi mikroaaltouunissa (rasvan tulee olla tässä tapauksessa hyvin pehmeää, jotta taikinan pursottaminen onnistuu). Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- Pursota taikinasta keskikokoisella (6 mm) tähtityllalla ässiä leivinpaperoidulle pellille.
- Sekoita sokeri ja mausteet keskenään. Sirottele seosta ässien päälle.
- Paista kaneliässä-pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä 7–8 minuuttia.
- Vedä kaneliässät leivinpaperilla jäähtymään tasaiselle alustalle.

Isoäidin keksipurkilla rapisee! 6 x iki-ihanat pikkuleivät nostalgiannälkään

Mausteiset kaneliässät eli smöörit
Maku

Karvasmanteliöljyllä maustetut kaneliässät
Maku

Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin
Maku

Pirkon klassikkoresepti: herrasväen pikkuleivät
Maku

Hiekkakakut isoäidin tapaan! Suloiset leivokset maistuvat päiväkahvilla konjakilla maustetun kirsikkahillon kera
Maku

Hiekkahentunen – leivo iki-ihanat, vaniljakiisselillä täytetyt leivokset & nosta isoäidin pitsiliina pöytään!
Maku

Rakastetut pikkuleivät uusilla mausteilla! Hanna-tädin talkkunakakut saavat ylleen mustikkaiset raidat
Maku