Maku

Kaneliässät isoäidin reseptillä

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Ässät isoäidin reseptillä ovat pikkuleipäperinnettä parhaimmillaan. Dippaa kaneliässät kahviin tai teehen, tai murenna vaikka jäätelön päälle!
KA
3.8
4
Julkaistu 10.12.2012


Reseptin ainekset (25 kpl)

Pursotettava murotaikina

  • 200 gvoita
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 1muna
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

  • 2 tlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä
Tulosta

Kaneliässät isoäidin reseptillä leivotaan näin:

  1. Pehmitä voi mikroaaltouunissa (rasvan tulee olla tässä tapauksessa hyvin pehmeää, jotta taikinan pursottaminen onnistuu). Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
  3. Pursota taikinasta keskikokoisella (6 mm) tähtityllalla ässiä leivinpaperoidulle pellille.
  4. Sekoita sokeri ja mausteet keskenään. Sirottele seosta ässien päälle.
  5. Paista kaneliässä-pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä 7–8 minuuttia.
  6. Vedä kaneliässät leivinpaperilla jäähtymään tasaiselle alustalle.
4 kommenttia