Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Juhlava jälkiruoka

Suklaapavlova sulattaa sydämet täyteläisellä suklaamoussella ja tummien marjojen raikkaudella

2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min

Suklaapavlova saa täytteeksi kuohkeaa suklaamoussea ja mustaherukoita. Marjoilla viimeistelty pavlova kruunaa juhla-aterian.

21.11.2025
Reseptin ainekset
10 annosta
4
valkuaista
2½ dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
1 tl
valkoviinietikkaa
50 g
tummaa suklaata
Mustaherukkasiirappi
1
vaniljatanko
4 dl
mustaherukoita (pakaste)
2 dl
vettä
1
kanelitanko
1 + 1 dl
sokeria
Suklaamousse
150 g
tummaa suklaata
4 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
4
keltuaista
Lisäksi
2 dl
karhunvatukoita

Suklaapavlova – ohje:

  1. Erottele valkuaiset keltuaisista vatkauskulhoon. Säästä keltuaiset suklaamousseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä, noin reilun ruokalusikallisen erissä joukkoon koko ajan vatkaten. Ennen viimeistä sokerilisäystä sekoita maissitärkkelys jäljellä olevan sokerin joukkoon ja lisää marenkiin. Kääntele etikka lopuksi joukkoon.
  2. Muotoile marengista pyöreä keko (ø 22–25 cm) leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina keon keskustaa lusikalla reilusti alaspäin niin että täytteille syntyy sopiva kolo.
  3. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Jaa suklaa pikkulusikalla pavlovan korkeimpaan kohtaan kasoiksi ja levitä kasat valumaan ulkoreunoille esimerkiksi puisella hammas- tai grillitikulla. Paista 110 asteessa uunissa noin 2 tuntia.
  4. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Mittaa mustaherukat, vesi, kanelitanko, vaniljatanko ja sokeri (1 dl) kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siivilöi sitten mustaherukat omaan kulhoonsa. Palauta maustetangot ja syntynyt mustaherukkamehu takaisin kattilaan. Lisää loppu sokeri (1 dl) ja keitä 15–20 minuuttia tai kunnes mehu alkaa paksuuntumaan siirappimaiseksi. Nappaa maustetangot pois ja anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset suklaan joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Kääntele kermavaahto ja noin puolet mustaherukoista nuolijalla joukkoon.
  6. Siirrä pavlova varovasti pelliltä tarjoiluvadille. Lusikoi loput mustaherukat pavlovan pohjalle ja levitä suklaa-mustaherukkamousse päälle.
  7. Koristele pinta karhunvatukoilla. Valuta muutama ruokalusikallinen mustaherukkasiirappia pavlovan päälle juuri ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt