


Mehevä maustekakku
Appelsiini-luumukakku säilyy pitkään ja maistuu päivä päivältä paremmalta
3 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Raikas appelsiini ja makea luumu yhdistyvät täydelliseksi talvikakuksi, joka hurmaa maullaan ja tuoksullaan. Leivo se etukäteen ja tarjoa juhlissa tai kääri lahjaksi ystävälle.
Reseptin ainekset
10 annosta
2–3
appelsiinia (3 dl mehua)
1 ps (200 g)
kuivattuja luumuja
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
sokeria
1 rkl
ruokasoodaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
kanelia
2
munaa
1 dl
rypsiöljyä
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
½ dl
appelsiininmehua
3 rkl
appelsiininkuorta raastettuna
2 rkl
koristerakeita
Lisäksi
1 rkl
margariinia
2 rkl
vehnäjauhoja
Appelsiini-luumukakku – ohje:
- Pese ja kuivaa appelsiinit. Raasta yhden appelsiinin kuori (3 rkl) raastimen pienellä terällä. Purista hedelmistä mehut. Ota 0,5 dl mehua sivuun kuorrutetta varten.
- Laita 2,5 dl mehua ja luumut kulhoon turpoamaan tunniksi.
- Mittaa jauhot, mantelijauhe, sokeri, sooda ja mausteet kulhoon. Siivilöi luumut, mutta ota liemi talteen. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi. Sekoita luumupalat kuiviin aineksiin. Mittaa mehu ja lisää tarvittaessa vettä niin, että saat nestettä yhteensä 1 dl.
- Riko munat toiseen kulhoon, vatkaa 1 dl appelsiinimehua ja öljy sekaan. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka (2 l). Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia, kunnes kakku irtoaa hieman reunoista.
- Jäähdytä kakkua ensin vuoassa noin 20 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
- Sekoita tomusokeri, 0,5 dl mehua ja kuoriraaste tasaiseksi. Valuta seos jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele koristerakeita pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat