Maku

Appelsiinikakku – mehevyys ja maku tekevät tästä herkusta vastustamattoman

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Appelsiinikakku saa makunsa appelsiinimehusta tai Cointreau-likööristä. Tomusokerikuorrutuksella viimeistelty mehevä appelsiinikakku ihastuttaa kahvipöydässä varmasti!
KA
4.2
0
Julkaistu 18.12.2013


Reseptin ainekset (15 palaa)

Appelsiinikakku

  • 100 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
  • 3 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)

Kostutus

  • 2 rklappelsiinitäysmehua

Kuorrutus

  • 2 dltomusokeria
  • 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
Tulosta

Appelsiinikakku – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon kerma, likööri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
  5. Voitele (ja korppujauhota) noin 1 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  6. Kumoa appelsiinikakku hieman jäähtyneenä vadille. Kostuta ja anna jäähtyä.
  7. Vatkaa siivilöity tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi. Levitä kuorrutus mehevän appelsiinikakun pintaan.

Vinkki!

Voit leipoa appelsiinikakun myös kahteen puolen litran vuokaan. Paistoaika on tällöin noin 25 minuuttia.

Kommentoi »