Mehevä appelsiinikakku

1 h 20 min
4.4
0

Mehevä appelsiinikakku

Tomusokerikuorrutuksella viimeistelty mehevä appelsiinikakku ihastuttaa kahvipöydässä! Appelsiinin makua tuomaan voit käyttää appelsiinimehua tai Cointreau-likööriä. Nam!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 100 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
  • 3 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)

Kostutus

  • 2 rklappelsiinitäysmehua

Kuorrutus

  • 2 dltomusokeria
  • 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.

Sekoita lopuksi joukkoon kerma, likööri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Voitele (ja korppujauhota) noin 1 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Kumoa appelsiinikakku hieman jäähtyneenä vadille. Kostuta ja anna jäähtyä.

Vatkaa siivilöity tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi. Levitä kuorrutus mehevän appelsiinikakun pintaan.

  • Voit leipoa appelsiinikakun myös kahteen puolen litran vuokaan. Paistoaika on tällöin noin 25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä