4(14)
Appelsiinikakku – mehevyys ja maku tekevät tästä herkusta vastustamattoman
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Appelsiinikakku saa makunsa appelsiinimehusta tai Cointreau-likööristä. Tomusokerikuorrutuksella viimeistelty mehevä appelsiinikakku ihastuttaa kahvipöydässä varmasti!
18.12.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 palaa
Appelsiinikakku
100 gvoita
2 kplmunaa
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 dlkuohukermaa
2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
3 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)
Kostutus
2 rklappelsiinitäysmehua
Kuorrutus
2 dltomusokeria
2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)

Appelsiinikakku – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon kerma, likööri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
  5. Voitele (ja korppujauhota) noin 1 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  6. Kumoa appelsiinikakku hieman jäähtyneenä vadille. Kostuta ja anna jäähtyä.
  7. Vatkaa siivilöity tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi. Levitä kuorrutus mehevän appelsiinikakun pintaan.

Vinkki!

Voit leipoa appelsiinikakun myös kahteen puolen litran vuokaan. Paistoaika on tällöin noin 25 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.