Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiinikakku – mehevyys ja maku tekevät tästä herkusta vastustamattoman

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Appelsiinikakku saa makunsa appelsiinimehusta tai Cointreau-likööristä. Tomusokerikuorrutuksella viimeistelty mehevä appelsiinikakku ihastuttaa kahvipöydässä varmasti!

18.12.2013
Reseptin ainekset
15 palaa
Appelsiinikakku
100 g
voita
2 kpl
munaa
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
3 rkl
appelsiininkuoriraastetta (luomu)
Kostutus
2 rkl
appelsiinitäysmehua
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
2 rkl
sitruslikööriä (tai appelsiinimehua)

Appelsiinikakku – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon kerma, likööri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
  5. Voitele (ja korppujauhota) noin 1 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  6. Kumoa appelsiinikakku hieman jäähtyneenä vadille. Kostuta ja anna jäähtyä.
  7. Vatkaa siivilöity tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi. Levitä kuorrutus mehevän appelsiinikakun pintaan.

Vinkki!

Voit leipoa appelsiinikakun myös kahteen puolen litran vuokaan. Paistoaika on tällöin noin 25 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt