Maku

Mehevä appelsiinikakku

1 h 20 min
4.4
0

Mehevä appelsiinikakku

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Tomusokerikuorrutuksella viimeistelty mehevä appelsiinikakku ihastuttaa kahvipöydässä! Appelsiinin makua tuomaan voit käyttää appelsiinimehua tai Cointreau-likööriä. Nam!

Ainekset (15 palaa)

  • 100 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
  • 3 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)

Kostutus

  • 2 rklappelsiinitäysmehua

Kuorrutus

  • 2 dltomusokeria
  • 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.

Sekoita lopuksi joukkoon kerma, likööri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Voitele (ja korppujauhota) noin 1 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Kumoa appelsiinikakku hieman jäähtyneenä vadille. Kostuta ja anna jäähtyä.

Vatkaa siivilöity tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi. Levitä kuorrutus mehevän appelsiinikakun pintaan.

Voit leipoa appelsiinikakun myös kahteen puolen litran vuokaan. Paistoaika on tällöin noin 25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.4