Appelsiinikakku – mehevyys ja maku tekevät tästä herkusta vastustamattoman
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minAppelsiinikakku saa makunsa appelsiinimehusta tai Cointreau-likööristä. Tomusokerikuorrutuksella viimeistelty mehevä appelsiinikakku ihastuttaa kahvipöydässä varmasti!
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 18.12.2013

Appelsiinikakku – mehevyys ja maku tekevät tästä herkusta vastustamattoman
Reseptin ainekset (15 palaa)
Appelsiinikakku
- 100 gvoita
- 2 kplmunaa
- 2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1/2 dlkuohukermaa
- 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
- 3 rklappelsiininkuoriraastetta (luomu)
Kostutus
- 2 rklappelsiinitäysmehua
Kuorrutus
- 2 dltomusokeria
- 2 rklsitruslikööriä (tai appelsiinimehua)
Appelsiinikakku – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
- Sekoita lopuksi joukkoon kerma, likööri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
- Voitele (ja korppujauhota) noin 1 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
- Kumoa appelsiinikakku hieman jäähtyneenä vadille. Kostuta ja anna jäähtyä.
- Vatkaa siivilöity tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi. Levitä kuorrutus mehevän appelsiinikakun pintaan.
Vinkki!
Voit leipoa appelsiinikakun myös kahteen puolen litran vuokaan. Paistoaika on tällöin noin 25 minuuttia.

Suklaa-appelsiinikakku – kahden suklaan herkku vie kielen mennessään
Maku

Helppo appelsiinikakku – kahvipöydän takuuvarma herkku
Maku

Mandariini-appelsiinikakku – mehevä sitruskakku hurmaa maullaan
Maku

Sitruunakakku
Maku

Suklaa-appelsiinilevypulla
Maku

Appelsiini-suklaakakku
Maku

Appelsiinirahkakakku
Maku

Fazerina-juustokakku
Maku