Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mantelinen mutakakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Tässä tahmean täyteläisessä mutakakussa uutta makua antavat mantelijauho ja manteliaromi. Mantelin ja suklaan rakastajan unelmaresepti!

Reseptin ainekset
12 annosta
125 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
125 g
tummaa suklaata (70 %)
125 g
mantelijauhetta (kuorimattomista manteleista)
1/2 tl
manteliaromia
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata (70 %)
35 g
voita
1 rkl
hunajaa

Mantelinen mutakakku – ohje:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa. Kääntele se vähän jäähtyneenä taikinaan.
  3. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja halutessasi manteliaromi.
  4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja tasoita pinta. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Mantelinen mutakakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
  5. Irrota mutakakku vuoasta vähän jäähtyneenä.
  6. Mittaa kuorrutuksen ainekset metallikulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen. Sekoittele, kunnes ainekset ovat sulaneet ja kuorrutus on tasaista.
  7. Levitä ensin reunoille ohut kerros kuorrutetta veitsellä tai lastalla tasoitellen. Kaada sitten loput kuorrutuksesta kakun keskelle ja anna sen valua tasaisesti, mantelista mutakakkua hitaasti käännellen.

Vinkit!

  • Tarjoa halutessasi lisänä manteliliköörillä maustettua kermavaahtoa.
  • Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt