


Mantelinen mutakakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tässä tahmean täyteläisessä mutakakussa uutta makua antavat mantelijauho ja manteliaromi. Mantelin ja suklaan rakastajan unelmaresepti!
Reseptin ainekset
12 annosta
125 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
125 g
tummaa suklaata (70 %)
125 g
mantelijauhetta (kuorimattomista manteleista)
1/2 tl
manteliaromia
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata (70 %)
35 g
voita
1 rkl
hunajaa
Mantelinen mutakakku – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Kääntele se vähän jäähtyneenä taikinaan.
- Sekoita joukkoon mantelijauhe ja halutessasi manteliaromi.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja tasoita pinta. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Mantelinen mutakakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
- Irrota mutakakku vuoasta vähän jäähtyneenä.
- Mittaa kuorrutuksen ainekset metallikulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen. Sekoittele, kunnes ainekset ovat sulaneet ja kuorrutus on tasaista.
- Levitä ensin reunoille ohut kerros kuorrutetta veitsellä tai lastalla tasoitellen. Kaada sitten loput kuorrutuksesta kakun keskelle ja anna sen valua tasaisesti, mantelista mutakakkua hitaasti käännellen.
Vinkit!
- Tarjoa halutessasi lisänä manteliliköörillä maustettua kermavaahtoa.
- Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat