Maku

Mantelinen mutakakku

1 h
4.4
2

Mantelinen mutakakku

GL
2
4.4
Tässä tahmean täyteläisessä mutakakussa uutta makua antavat mantelijauho ja manteliaromi. Mantelin ja suklaan rakastajan unelmaresepti!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 125 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 125 gtummaa suklaata (70%)
  • 125 gmantelijauhetta (kuorimattomista manteleista)
  • 1/2 tlmanteliaromia

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata (70%)
  • 35 gvoita
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kääntele se vähän jäähtyneenä taikinaan.

Sekoita joukkoon mantelijauhe ja halutessasi manteliaromi.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja tasoita pinta. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Mantelinen mutakakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

Irrota mutakakku vuoasta vähän jäähtyneenä.

Mittaa kuorrutuksen ainekset metallikulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen. Sekoittele, kunnes ainekset ovat sulaneet ja kuorrutus on tasaista.

Levitä ensin reunoille ohut kerros kuorrutetta veitsellä tai lastalla tasoitellen. Kaada sitten loput kuorrutuksesta kakun keskelle ja anna sen valua tasaisesti, mantelista mutakakkua hitaasti käännellen.

Vinkki!

Tarjoa halutessasi lisänä manteliliköörillä maustettua kermavaahtoa.
MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä