Jouluinen juustokakku on täydellinen päätös juhla-aterialle – kurkkaa 6 ihanaa ohjetta ja valitse oma suosikkisi!
Ruoka
Jouluinen juustokakku on täydellinen päätös juhla-aterialle – kurkkaa 6 ihanaa ohjetta ja valitse oma suosikkisi!
Jouluinen juustokakku on sopivan juhlava jälkiruoka, joka sopii niin jouluaterian päätökseksi kuin pikkujoulujen kruunuksi. Onko suosikkisi raikas puolukkainen, jouluinen glögikakku, aikuiseen makuun sopiva gin tonic -karpalokakku vai kenties taatelikakun juustokakkuversio, joka leivotaan ilman lisättyä sokeria? Katso ihanat ohjeet ja leivo oma suosikkisi!

Jouluinen juustokakku: 6 suosikkireseptiä

1. Jouluinen Wienernougat-juustokakku – klassikkokonvehdin ystävän valinta

Wienernougat-juustokakku on jouluisten juustokakkujen uusi tulokas. Digestivekeksipohjainen herkkukakku on täydellinen makupari erityisesti kahvin kanssa. Wienernougat-konvehdit maistuvat hyydytettävässä kakussa peräti kolmessa eri kerroksessa: pehmeässä täytteessä, valuvassa kuorrutuksessa ja konvehtikoristelussa.

2. Taatelijuustokakku on taatelikakun uusi versio

Taatelijuustokakku on Perinneruokaa prkl -blogin Mikan kehittämä herkullinen versio jouluisesta taatelikakusta. Paistettavassa juustokakussa on piparkakkupohja ja juustoinen taatelitäyte. Lisäksi kakku leivotaan kokonaan ilman lisättyä sokeria.

3. Piparkakku-juustokakussa on piparia pohjassa ja täytteessä

Piparkakku-juustokakun rapea piparipohja saa ylleen kuohkean rahka-tuorejuustotäytteen, jonka salaisuus on piparkakulla maustettu rahka. Pieni ripaus kardemummaa kruunaa herkullisen maun. Jouluinen juustokakku koristellaan hillityn juhlavasti viikunoilla, ananaskirsikoilla ja karpaloilla.

4. Valkosuklaajuustokakku, jossa ihastuttavat suloiset lumipallot

Valkosuklaajuustokakku on jouluisten juustokakkujen varma suosikki! Rapean piparipohjan päällä on vaniljainen valkosuklaamoussetäyte. Kakun koristeena ihastuttavat suloiset lumipallot, jotka tehdään itse valkosuklaasta ja kermasta tehdystä tahnasta. Viimeistelyyn sopivat kookoshiutaleet kuin nenä päähän.

5. Gin tonic -karpalojuustokakku on suosikkidrinkki kakun muodossa

Gin tonic -karpalojuustokakussa koukuttavat tahmea brownie-pohja, kermainen täyte sekä ginillä ja tonicilla maustettu karpalokiille. Aikuiseen makuun sopiva kakku on varma hitti niin joulun kahvipöydässä kuin uudenvuoden kemuissa.

6. Glögijuustokakku – varma jouluhitti vuodesta toiseen

Glögijuustokakun suosio jatkuu edelleen. Piparkakkupohja, valkosuklaamousse ja glögistä tehty kiille on makutrio, joka toimii täydellisesti yhteen. Kaunis kakku on helppo tehdä valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä ja nostaa tarjolle juuri sopivalla hetkellä.

Kommentoi »