Wienernougat-juustokakku – elämäsi paras joulukakku, jossa on konvehteja kolmessa kerroksessa
4 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
4 h Wienernougat-juustokakku on suussasulava joulukakku, joka hurmaa klassikkokonvehdin ystävät. Wienernougat-konvehdit maistuvat keksipohjaisessa kakussa peräti kolmessa kerroksessa: pehmeässä täytteessä, valuvassa kuorrutteessa ja koristelussa. Leivo ja rakastu!
4
Kuvat
Julkaistu 15.11.2018

Wienernougat-juustokakku – elämäsi paras joulukakku, jossa on konvehteja kolmessa kerroksessa
Reseptin ainekset (16 annosta)
Pohja
- 200 gdigestivekeksejä
- 100 gvoita
Wienernougat-täyte
- 2 dlvispikermaa
- 400 gtuorejuustoa
- 1 rs (210 g)Wienernougat-konvehteja
- ½ dltomusokeria
- 2liivatelehteä
Wienernougat-kuorrute
- 25 gvoita
- ½ dlvispikermaa
- ½ rs (105 g)Wienernougat-konvehteja
Koristelu
- ½ rs (105 g)Wienernougat-konvehteja
- ½ dl kuorellisia manteleita
Wienernougat-juustokakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
- Jauha Digestive-keksit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata keksit puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
- Sulata voi ja sekoita siihen keksimuru. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä keksipohja jääkaappiin odottamaan.
- Valmista Wienernougat-täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Poista Wienernougat-palat kääreistä, laita ne kulhoon ja sulata miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja Wienernougat-sula. Sekoita joukkoon tomusokeri.
- Laita liivatelehdet likomaan muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, jotta ne pehmenevät. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana Wienernougat-täytteeseen samalla sekoittaen.
- Levitä ja tasoita täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, tai mieluiten seuraavaan päivään.
- Valmista Wienernougat-kuorrute. Sulata kattilassa voi, lisää kerma jakääreistä poistetut Wienernougat-palat. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes nougatpalat ovat sulaneet.
- Kun kuorrute on hieman jäähtynyt, valuta se juustokakun päälle. Koristele kakku lopuilla Wienernougat-paloilla ja rouhituilla manteleilla.

Snickers-juustokakku – suklaan, kinuskin ja suolapähkinän herkkutrio aiheuttaa vakavaa riippuvuutta
Maku

Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan
Meillä kotona

Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Maku

Nutella-juustokakku
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Domino-juustokakku
Maku

Oreo-juustokakkupalat hurmaavat kevään juhlissa
Maku

Jouluinen juustokakku on täydellinen päätös juhla-aterialle – kurkkaa 6 ihanaa ohjetta ja valitse oma suosikkisi!