Wienernougat-juustokakku – elämäsi paras joulukakku, jossa on konvehteja kolmessa kerroksessa
4 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 4 h
Wienernougat-juustokakku on suussasulava joulukakku, joka hurmaa klassikkokonvehdin ystävät. Wienernougat-konvehdit maistuvat keksipohjaisessa kakussa peräti kolmessa kerroksessa: pehmeässä täytteessä, valuvassa kuorrutteessa ja koristelussa. Leivo ja rakastu!
Jauha Digestive-keksit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata keksit puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
Sulata voi ja sekoita siihen keksimuru. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä keksipohja jääkaappiin odottamaan.
Valmista Wienernougat-täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Poista Wienernougat-palat kääreistä, laita ne kulhoon ja sulata miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja Wienernougat-sula. Sekoita joukkoon tomusokeri.
Laita liivatelehdet likomaan muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, jotta ne pehmenevät. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana Wienernougat-täytteeseen samalla sekoittaen.
Levitä ja tasoita täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, tai mieluiten seuraavaan päivään.
Valmista Wienernougat-kuorrute. Sulata kattilassa voi, lisää kerma jakääreistä poistetut Wienernougat-palat. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes nougatpalat ovat sulaneet.
Kun kuorrute on hieman jäähtynyt, valuta se juustokakun päälle. Koristele kakku lopuilla Wienernougat-paloilla ja rouhituilla manteleilla.