Wienernougat-juustokakku – elämäsi paras joulukakku, jossa on konvehteja kolmessa kerroksessa

4 h 35 min
4.01
4

Wienernougat-juustokakku on suussasulava joulukakku, joka hurmaa klassikkokonvehdin ystävät. Wienernougat-konvehdit maistuvat keksipohjaisessa kakussa peräti kolmessa kerroksessa: pehmeässä täytteessä, valuvassa kuorrutteessa ja koristelussa. Leivo ja rakastu!
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gvoita

Wienernougat-täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 400 gtuorejuustoa
  • 1 rs (210 g)Wienernougat-konvehteja
  • ½ dltomusokeria
  • 2liivatelehteä

Wienernougat-kuorrute

  • 25 gvoita
  • ½ dlvispikermaa
  • ½ rs (105 g)Wienernougat-konvehteja

Koristelu

  • ½ rs (105 g)Wienernougat-konvehteja
  • ½ dl kuorellisia manteleita

Tee näin

4 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN4 h

Wienernougat-juustokakku valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  2. Jauha Digestive-keksit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata keksit puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
  3. Sulata voi ja sekoita siihen keksimuru. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä keksipohja jääkaappiin odottamaan.
  4. Valmista Wienernougat-täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Poista Wienernougat-palat kääreistä, laita ne kulhoon ja sulata miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja Wienernougat-sula. Sekoita joukkoon tomusokeri.
  5. Laita liivatelehdet likomaan muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, jotta ne pehmenevät. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana Wienernougat-täytteeseen samalla sekoittaen.
  6. Levitä ja tasoita täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, tai mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Valmista Wienernougat-kuorrute. Sulata kattilassa voi, lisää kerma jakääreistä poistetut Wienernougat-palat. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes nougatpalat ovat sulaneet.
  8. Kun kuorrute on hieman jäähtynyt, valuta se juustokakun päälle. Koristele kakku lopuilla Wienernougat-paloilla ja rouhituilla manteleilla.
MITÄ PIDIT?
4.01