Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Wienernougat-juustokakku – elämäsi paras joulukakku, jossa on konvehteja kolmessa kerroksessa

4 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 4 h 0 min

Wienernougat-juustokakku on suussasulava joulukakku, joka hurmaa klassikkokonvehdin ystävät. Wienernougat-konvehdit maistuvat keksipohjaisessa kakussa peräti kolmessa kerroksessa: pehmeässä täytteessä, valuvassa kuorrutteessa ja koristelussa. Leivo ja rakastu!

15.11.2018
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
200 g
digestivekeksejä
100 g
voita
Wienernougat-täyte
2 dl
vispikermaa
400 g
tuorejuustoa
1 rs (210 g)
Wienernougat-konvehteja
½ dl
tomusokeria
2
liivatelehteä
Wienernougat-kuorrute
25 g
voita
½ dl
vispikermaa
½ rs (105 g)
Wienernougat-konvehteja
Koristelu
½ rs (105 g)
Wienernougat-konvehteja
½ dl
kuorellisia manteleita

Wienernougat-juustokakku valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  2. Jauha Digestive-keksit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata keksit puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
  3. Sulata voi ja sekoita siihen keksimuru. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä keksipohja jääkaappiin odottamaan.
  4. Valmista Wienernougat-täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Poista Wienernougat-palat kääreistä, laita ne kulhoon ja sulata miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja Wienernougat-sula. Sekoita joukkoon tomusokeri.
  5. Laita liivatelehdet likomaan muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, jotta ne pehmenevät. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana Wienernougat-täytteeseen samalla sekoittaen.
  6. Levitä ja tasoita täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, tai mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Valmista Wienernougat-kuorrute. Sulata kattilassa voi, lisää kerma jakääreistä poistetut Wienernougat-palat. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes nougatpalat ovat sulaneet.
  8. Kun kuorrute on hieman jäähtynyt, valuta se juustokakun päälle. Koristele kakku lopuilla Wienernougat-paloilla ja rouhituilla manteleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt