Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan
12 h 50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
12 h Valkosuklaajuustokakku on samettisen pehmeä ja kuohkea herkku, joka herättää pöytäseurueessa ihastuneita huokauksia jokaisella lusikallisella. Kurkkaa ohje ja tee elämäsi ihanin valkosuklaajuustokakku!
3.9
Kuvat
Julkaistu 26.10.2018

Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan
Reseptin ainekset (16 annosta)
Pohja
- 200 gpipareita
- 100 gvoita
Täyte
- 2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
- 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
- 200 gvalkosuklaata
- ½ dltomusokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 4liivatelehteä
- 2 rklsitruunamehua
Koristeet
- 300 gvalkosuklaata
- 1 dlkuohukermaa
- 2 dlkookoshiutaleita
Valkosuklaajuustokakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
- Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
- Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.
- Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
- Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa tai mikrossa mukissa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana.
- Kaada täyte keksipohjalle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.
- Valmistele koristeet. Sulata suklaa ja kerma joko kattilassa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä ja peitä kelmulla. Siirrä jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
- Irrota valkosuklaajuustokakku vuoasta, vedä ensin veitsellä tai lastalla kakun reunoja myöten.
- Valmista koristeetl Ota vajaa teelusikallinen valkosuklaatahnaa, pyörittele kookoshiutaleissa ja nosta kakulle. Toista, kunnes kakku on kuorrutettu. Voit viimeistellä kakun ripottelemalla päälle ylimääräisiä kookoshiutaleita. Siirrä valkosuklaajuustokakku vielä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta koristeet jähmettyvät.

Snickers-juustokakku – suklaan, kinuskin ja suolapähkinän herkkutrio aiheuttaa vakavaa riippuvuutta
Maku

Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin
Maku

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Mansikkainen juustokakkubrownie – tuplaherkku, joka on makea kuin kesäinen pusu!
Kotivinkki

Mangojuustokakku
Maku

Oreo-juustokakkupalat hurmaavat kevään juhlissa
Maku

Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku
Maku

Red velvet -juustokakku
Maku