Valkosuklaa-juustokakku

12 h 35 min
4
1

Valkosuklaa-juustokakku

Kuohkea valkosuklaajuustokakku saa ylleen joulunpunaisen vadelmakiilteen. Samettisen pehmeä kakku sulaa suuhun!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 195 gmurokeksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 200 gvalkosuklaata
  • 3 kplvalkuaista
  • 2 dltomusokeria
  • 400 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklvaniljasokeria

Päällyste

  • 200 gvadelmia (pakaste)
  • 1 dlvettä
  • 4 rklsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 kplliivatelehteä

Tee näin

12 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN12 h

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

Murskaa juustokakun pohjan keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Purista pehmenneistä liivatelehdistä liika neste pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää puolet tomusokerista vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa tuorejuuston joukkoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa joukkoon valkosuklaa. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto muutamassa erässä nuolijalla kevyesti nostellen, jolloin kakun rakenteesta tulee moussemainen.

Kaada täyte keksipohjalle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla tai alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.

Valmista kakulle vadelmakiille noin 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta kiille ehtii hyytyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan vadelmat, vesi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja puristele lusikalla vadelmia kattilan reunoja vasten, että marjoista irtoaa mehu.

Siivilöi mehu, älä puristele marjoja, että mehusta tulee kirkasta. Kuumenna mehu ja kerää vaahto pinnalta. Purista liotusvesi pehmenneistä liivatelehdistä. Liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Anna jäähtyä ja kaada varovasti valkosuklaa-juustokakun pinnalle. Peitä valkosuklaa-juustokakku ja nosta jääkaappiin.

Irrota valkosuklaa-juustokakku vuoasta, vedä ensin veitsellä tai lastalla kakun reunoja myöten. Avaa vuoka ja nosta juustokakku lastoilla ilman pohjapaperia tarjoiluvadille.

•Nopeamman kiilteen teet, kun liuotat 2 liivatelehteä kuumaan sitruunamehutilkkaan ja lisäät seoksen 2 1/2 desiin voimakkaan väristä ja makuista mehua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä