Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan

12 h 50 min
4.02
2

Valkosuklaajuustokakku on samettisen pehmeä ja kuohkea herkku, joka herättää pöytäseurueessa ihastuneita huokauksia jokaisella lusikallisella. Kurkkaa ohje ja tee elämäsi ihanin valkosuklaajuustokakku!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 200 gpipareita
  • 100 gvoita

Täyte

  • 2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 200 gvalkosuklaata
  • ½ dltomusokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 4liivatelehteä
  • 2 rklsitruunamehua

Koristeet

  • 300 gvalkosuklaata
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 dlkookoshiutaleita

Tee näin

12 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN12 h

Valkosuklaajuustokakku valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  2. Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
  3. Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.
  4. Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
  5. Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa tai mikrossa mukissa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana.
  6. Kaada täyte keksipohjalle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Valmistele koristeet. Sulata suklaa ja kerma joko kattilassa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä ja peitä kelmulla. Siirrä jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
  8. Irrota valkosuklaajuustokakku vuoasta, vedä ensin veitsellä tai lastalla kakun reunoja myöten.
  9. Valmista koristeetl Ota vajaa teelusikallinen valkosuklaatahnaa, pyörittele kookoshiutaleissa ja nosta kakulle. Toista, kunnes kakku on kuorrutettu. Voit viimeistellä kakun ripottelemalla päälle ylimääräisiä kookoshiutaleita. Siirrä valkosuklaajuustokakku vielä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta koristeet jähmettyvät.
MITÄ PIDIT?
4.02