Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparkakku-juustokakku – rahkatäytteinen kakku maustetaan limellä ja koristellaan sesongin herkuilla

4 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 4 h 0 min

Piparkakku-juustokakku ihastuttaa tuorejuusto-rahkatäytteellään, joka on maustettu limen mehulla. Valmis kakku koristellaan viikunoilla, karpaloilla ja ananaskirsikoilla. Leivo piparkakku-juustokakku lukijamme Riikka Hemmi-Lehtolan ohjeella!

14.11.2019
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
170 g
piparkakkuja
75 g
voita
Täyte
4–5
liivatetta
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
250 g
piparkakkurahkaa (Arla Ihana)
1 dl
kuohukermaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1 ½
limen mehu
Koristeeksi
tuoreita viikunoita
ananaskirsikoita
kuivattuja karpaloita
tomusokeria

Piparkakku-juustokakku – ohje:

  1. Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele pipariseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja piparkakkurahka. Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita siihen sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita kermavaahto tuorejuustorahkaseokseen.
  3. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun limemehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lusikoi täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle.
  4. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele piparkakku-juustokakku mielesi mukaan esimerkiksi viikunalohkoilla, ananaskirsikoilla ja karpaloilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt