Unelmien Talo&Koti

Piparkakku-juustokakku – rahkatäytteinen kakku maustetaan limellä ja koristellaan sesongin herkuilla

4 h 50 min
KA
4
1

Piparkakku-juustokakku ihastuttaa tuorejuusto-rahkatäytteellään, joka on maustettu limen mehulla. Valmis kakku koristellaan viikunoilla, karpaloilla ja ananaskirsikoilla. Leivo piparkakku-juustokakku lukijamme Riikka Hemmi-Lehtolan ohjeella!
Tulosta
Kuvat Johanna Lehtinen

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 170 gpiparkakkuja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 4–5liivatetta
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 250 gpiparkakkurahkaa (Arla Ihana)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 ½ limen mehu

Koristeeksi

  • tuoreita viikunoita
  • ananaskirsikoita
  • kuivattuja karpaloita
  • tomusokeria

Tee näin

4 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN4 h

Piparkakku-juustokakku leivotaan näin:

  1. Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele pipariseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja piparkakkurahka. Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita siihen sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita kermavaahto tuorejuustorahkaseokseen.
  3. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun limemehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lusikoi täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle.
  4. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele piparkakku-juustokakku mielesi mukaan esimerkiksi viikunalohkoilla, ananaskirsikoilla ja karpaloilla.

MITÄ PIDIT?
4