


Piparkakku-juustokakku – rahkatäytteinen kakku maustetaan limellä ja koristellaan sesongin herkuilla
4 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 4 h 0 min
Piparkakku-juustokakku ihastuttaa tuorejuusto-rahkatäytteellään, joka on maustettu limen mehulla. Valmis kakku koristellaan viikunoilla, karpaloilla ja ananaskirsikoilla. Leivo piparkakku-juustokakku lukijamme Riikka Hemmi-Lehtolan ohjeella!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
170 g
piparkakkuja
75 g
voita
Täyte
4–5
liivatetta
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
250 g
piparkakkurahkaa (Arla Ihana)
1 dl
kuohukermaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1 ½
limen mehu
Koristeeksi
tuoreita viikunoita
ananaskirsikoita
kuivattuja karpaloita
tomusokeria
Piparkakku-juustokakku – ohje:
- Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele pipariseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja piparkakkurahka. Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita siihen sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita kermavaahto tuorejuustorahkaseokseen.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun limemehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lusikoi täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle.
- Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele piparkakku-juustokakku mielesi mukaan esimerkiksi viikunalohkoilla, ananaskirsikoilla ja karpaloilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat