Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Jäähilettä kielellä

Lakkasorbettimimosa – täydellinen alkumalja on kuin makeaa lunta

6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min

Kokoa viileän raikas alkumalja lakkasorbetista ja kuohuviinistä. Juoma valmistuu nopeasti, mutta vaatii jäätyäkseen useamman tunnin pakastimessa.

6.11.2024

Reseptin ainekset
6–8 annosta
Lakkasorbetti
3 dl
lakkoja (pakaste)
1½ dl
vettä
¾ dl
sokeria
1 rkl
hunajaa
Lisäksi
1 plo (0,75 l)
puolikuivaa kuohuviiniä

Lakkasorbettimimosa – ohje:

  1. Sulata lakat. Paseeraa eli painele lakat siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät siivilään.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.
  3. Lisää lakkapyree ja hunaja sokeriliemeen. Lusikoi rasiaan ja laita pakastimeen.
  4. Pakasta sorbettia ensin 2 tuntia. Sekoita notkeaksi sähkövatkaimella. Siirrä takaisin pakastimeen ja sekoita taas tunnin päästä. Jatka pakastamista vähintään 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli.
  5. Muotoile sorbetista jäätelökauhalla palloja. Voit tehdä pallot halutessasi etukäteen pakastimeen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  6. Pane sorbettipallot laakeisiin laseihin ja kaada päälle hyvin viilennetty kuohuviini. Tarjoa heti.

Vinkki!

Voit tehdä sorbetin myös jäätelökoneella jäädyttämällä massaa koneessa 20–30 minuuttia tai kunnes se on rakenteeltaan pehmeän kiinteää. Lusikoi rasiaan ja pakasta pari tuntia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt