


Sitruunainen kaunotar
Limoncello-ricottajäädyke − italialainen ihanuus, jonka sisälle kätkeytyy keksimuruja ja pinnalla loistavat kandeeratut sitruunat
10 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 h 0 min
Limoncello-ricottajäädyke on ihanan raikas jälkkäri vaikka joulupöytään. Sen voi tehdä useita päiviä aikaisemmin pakastimeen odottamaan tarjoamista. Jos jätät limoncellon pois, jäädyke on alkoholiton.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2
sitruunaa (luomu)
3
keltuaista
1 dl
sokeria
½ dl
glukoosisiirappia
1 rkl
maissitärkkelystä
3 dl
kuohukermaa
8
italialaista mantelikeksiä (cantucci, esim. Pirkka)
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
1 dl
limoncelloa
Kandeeratut sitruunat
2
sitruunaa (luomu)
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
Lisäksi
½ dl
erikoishienoa sokeria
tuoretta basilikaa
Limoncello-ricottajäädyke – ohje:
- Pese ja raasta sitruunoista kuoret talteen. Purista sitruunoiden mehu kattilaan ja lisää keltuaiset, sokeri, glukoosisiirappi ja maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksunee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäädykkeen pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Sekoita sitruunankuoriraaste, ricotta ja limoncello jäädykepohjaan. Kääntele joukkoon kermavaahto ja keksimurut. Kaada jäädykemassa vuokaan, peitä vuoan pinta tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
- Tee kandeeratut sitruunat. Pese ja leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi ja keitä, kunnes sokeri on liuennut. Laita sitruunanviipaleet sokeriliemeen ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta viipaleet leivinpaperille pellille vieri viereen. Kuivata viipaleita uunissa 50 asteessa noin 4 tuntia tai huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
- Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Kierittele sitruunaviipaleet erikoishienossa sokerissa ja asettele jäädykkeen ympärille. Viimeistele jäädyke basilikanlehdillä.
Vinkki!
Sitrusjäädykkeen täydellinen makupari on jääkaappikylmänä tarjoiltu italialainen limoncello-sitruslikööri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat