Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Sitruunainen kaunotar

Limoncello-ricottajäädyke − italialainen ihanuus, jonka sisälle kätkeytyy keksimuruja ja pinnalla loistavat kandeeratut sitruunat

10 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 h 0 min

Limoncello-ricottajäädyke on ihanan raikas jälkkäri vaikka joulupöytään. Sen voi tehdä useita päiviä aikaisemmin pakastimeen odottamaan tarjoamista. Jos jätät limoncellon pois, jäädyke on alkoholiton.

20.11.2024
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2
sitruunaa (luomu)
3
keltuaista
1 dl
sokeria
½ dl
glukoosisiirappia
1 rkl
maissitärkkelystä
3 dl
kuohukermaa
8
italialaista mantelikeksiä (cantucci, esim. Pirkka)
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
1 dl
limoncelloa
Kandeeratut sitruunat
2
sitruunaa (luomu)
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
Lisäksi
½ dl
erikoishienoa sokeria
tuoretta basilikaa

Limoncello-ricottajäädyke – ohje:

  1. Pese ja raasta sitruunoista kuoret talteen. Purista sitruunoiden mehu kattilaan ja lisää keltuaiset, sokeri, glukoosisiirappi ja maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksunee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäädykkeen pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Sekoita sitruunankuoriraaste, ricotta ja limoncello jäädykepohjaan. Kääntele joukkoon kermavaahto ja keksimurut. Kaada jäädykemassa vuokaan, peitä vuoan pinta tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
  3. Tee kandeeratut sitruunat. Pese ja leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi ja keitä, kunnes sokeri on liuennut. Laita sitruunanviipaleet sokeriliemeen ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta viipaleet leivinpaperille pellille vieri viereen. Kuivata viipaleita uunissa 50 asteessa noin 4 tuntia tai huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
  4. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Kierittele sitruunaviipaleet erikoishienossa sokerissa ja asettele jäädykkeen ympärille. Viimeistele jäädyke basilikanlehdillä.

Vinkki!

Sitrusjäädykkeen täydellinen makupari on jääkaappikylmänä tarjoiltu italialainen limoncello-sitruslikööri.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt