Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kääretorttujäätelöt – viileistä viileimmät herkkupalat katoavat tarjoiluvadilta hetkessä

4 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 10 min

Tarjoa marjakääretorttu vaihteeksi jäätelöpuikkoina! Viimeistele makeilla kastikkeilla ja värikkäillä ripotteilla.

28.5.2024
Reseptin ainekset
Noin 15 annosta
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 l
vaniljajäätelöä (esim. 3Kaverin, vegaaninen ja gluteeniton)
400 g
marjoja (esim. mustikka, vadelma, mansikka)
Koristelu
2 dl
mansikkasosetta (esim. Bonne)
1 dl
pistaasipähkinöitä
½ dl
pakastekuivattua vadelmaa (Dr. Oetker) tai 2 dl lakritsikastiketta, ½ dl pakastekuivattua vadelmaa, 2 rkl lakritsiströsseleitä tai turkinpippurirouhetta tai 2 dl kinuskikastiketta (maidoton), 1 dl suolapähkinöitä, ½ dl pakastekuivattua mansikkaa (DiVera)
Lisäksi
noin 15
jäätelötikkua

Kääretorttujäätelöt – ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja irrota paistopaperi.
  4. Anna jäätelön pehmetä jääkaapissa 15 minuuttia. Notkista jäätelö. Levitä jäätelö ja marjat torttupohjan päälle.
  5. Rullaa kääretorttu pitkältä sivulta leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  6. Varaa koristeet. Rouhi pähkinät.
  7. Leikkaa kääretorttu noin 15 osaan. Tee keskelle viipaleen pohjaa pienellä terävällä veitsellä kolo ja paina siihen jäätelötikku.
  8. Laita kääretorttujäätelöt lautasille ja koristele valitsemillasi päällysillä. Tarjoa heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt