


Kääretorttujäätelöt – viileistä viileimmät herkkupalat katoavat tarjoiluvadilta hetkessä
4 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 10 min
Tarjoa marjakääretorttu vaihteeksi jäätelöpuikkoina! Viimeistele makeilla kastikkeilla ja värikkäillä ripotteilla.
Reseptin ainekset
Noin 15 annosta
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 l
vaniljajäätelöä (esim. 3Kaverin, vegaaninen ja gluteeniton)
400 g
marjoja (esim. mustikka, vadelma, mansikka)
Koristelu
2 dl
mansikkasosetta (esim. Bonne)
1 dl
pistaasipähkinöitä
½ dl
pakastekuivattua vadelmaa (Dr. Oetker) tai 2 dl lakritsikastiketta, ½ dl pakastekuivattua vadelmaa, 2 rkl lakritsiströsseleitä tai turkinpippurirouhetta tai 2 dl kinuskikastiketta (maidoton), 1 dl suolapähkinöitä, ½ dl pakastekuivattua mansikkaa (DiVera)
Lisäksi
noin 15
jäätelötikkua
Kääretorttujäätelöt – ohje:
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja irrota paistopaperi.
- Anna jäätelön pehmetä jääkaapissa 15 minuuttia. Notkista jäätelö. Levitä jäätelö ja marjat torttupohjan päälle.
- Rullaa kääretorttu pitkältä sivulta leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Varaa koristeet. Rouhi pähkinät.
- Leikkaa kääretorttu noin 15 osaan. Tee keskelle viipaleen pohjaa pienellä terävällä veitsellä kolo ja paina siihen jäätelötikku.
- Laita kääretorttujäätelöt lautasille ja koristele valitsemillasi päällysillä. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat