


Omenapiirakka-jäätelökakku
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Jäätelön ja omenapiirakan yhdistelmästä syntyy paras jäätelökakku. Keksimurupohja, vaniljajäätelöä ja pinnalla reilu kerros karamellisoituja omenapaloja.
Reseptin ainekset
8 annosta
Omenapiirakka-jäätelökakku
8 1/2 dl
vaniljajäätelöä (Madagaskarin Vanilja)
Pohja
8 kpl
Digestive-keksejä
40 g
voita
Karamellisoidut omenat
2 kpl
hapokasta omenaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
sokeria
1 rkl
voita
1 tl
kanelia
lisäksi
2-3 rkl
kinuskikastiketta
Omenapiirakka-jäätelökakku valmistetaan näin:
- Murskaa keksit monitoimikoneessa ja kaada päälle sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan (20cm) pohjalle. Painele keksimurut pohjalle tasaisesti. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
- Lisää keksipohjan päälle huoneenlämmössä hieman pehmentynyt vaniljajäätelö ja tasoi pinta. Pakasta hetki.
- Valmista sillä välin karamellisoidut omenat. Kuumenna paistinpannulla sokeri sulavaksi miedolla lämmöllä. Kun sokeri on sulanut ja saanut hieman väriä, niin lisää joukkoon viipaloidut omenat ja sitruunamehu. Lisää voi ja mausta kanelilla. Paista 5-10 minuuttia. Jäähdytä.
- Lado jäähtyneet omenaviipaleet jäätelökakun pintaan. Peitä kelmulla ja pakasta vielä noin kaksi tuntia tai vuorokauden yli.
- Koristele jäätelökakku lopuksi kinuskikastikkeella ja nauti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat