3,9(7)
Omenapiirakka-jäätelökakku
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Jäätelön ja omenapiirakan yhdistelmästä syntyy paras jäätelökakku. Keksimurupohja, vaniljajäätelöä ja pinnalla reilu kerros karamellisoituja omenapaloja.
Reseptin ainekset
8 annosta
Omenapiirakka-jäätelökakku
8 1/2 dlvaniljajäätelöä (Madagaskarin Vanilja)
Pohja
8 kplDigestive-keksejä
40 gvoita
Karamellisoidut omenat
2 kplhapokasta omenaa
1 rklsitruunamehua
1 dlsokeria
1 rklvoita
1 tlkanelia
lisäksi
2-3 rklkinuskikastiketta

Omenapiirakka-jäätelökakku valmistetaan näin:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja kaada päälle sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan (20cm) pohjalle. Painele keksimurut pohjalle tasaisesti. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
  2. Lisää keksipohjan päälle huoneenlämmössä hieman pehmentynyt vaniljajäätelö ja tasoi pinta. Pakasta hetki.
  3. Valmista sillä välin karamellisoidut omenat. Kuumenna paistinpannulla sokeri sulavaksi miedolla lämmöllä. Kun sokeri on sulanut ja saanut hieman väriä, niin lisää joukkoon viipaloidut omenat ja sitruunamehu. Lisää voi ja mausta kanelilla. Paista 5-10 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Lado jäähtyneet omenaviipaleet jäätelökakun pintaan. Peitä kelmulla ja pakasta vielä noin kaksi tuntia tai vuorokauden yli.
  5. Koristele jäätelökakku lopuksi kinuskikastikkeella ja nauti. 
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.