


Neljän aineksen helppo sitruunajäätelö – tämä herkku syntyy vaikka mökkikeittiössä, kunhan käytössä on pakastin!
6 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 6 h 0 min
Superhelppo sitruunajäätelö syntyy helposti, kunhan maltat antaa herkun jähmettyä pakkasessa. Sekoita sitruunatahna jätskimassaan herkullisiksi sattumiksi.
Reseptin ainekset
1,5–2 litraa
6 dl
vispikermaa
1 prk
kondensoitua sokeroitua maitoa (ei karamellisoitua) (esim. Dovgan 397 g)
1–2
sitruunan kuoriraaste
2 dl
lemon curdia
Sitruunajäätelö – ohje:
- Ota esille noin kahden litran vetoinen, pakastusta kestävä vuoka tai astia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kahta pienempää astiaa.
- Vaahdota vispikerma suuressa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kondensoitu maito ja sitruunankuoriraaste. Sekoita nuolijalla. Lisää viimeisenä lusikalla notkistettu lemon curd. Älä kuitenkaan sekoita sitä kokonaan massan joukkoon, vaan anna sen jäädä raidoiksi ja nokareiksi jäätelömassan sekaan.
- Kaada jäätelömassa vuokaan ja anna jähmettyä pakkasessa vähintään kuusi tuntia tai yön yli. Jäätelö on valmista herkuteltavaksi, kun se on jähmettynyt.
Vinkki!
Saat samalla ohjeella raikkaan limejätskin, kun vaihdat reseptiin limenkuoriraasteen ja lime curdin.
Lemon curdia voi valmistaa myös itse. Katso ohje täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat