


Lemon curd – kirpeänmakea sitruunatahna sopii leivontaan tai vaikka paahtoleivän päälle sipaistavaksi
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min
Lemon curd on pehmeä, kirpeänmakea sitruunainen tahna, joka sopii erilaisten makeiden leivonnaisten täytteeksi tai lisukkeeksi. Katso helppo ohje!
Reseptin ainekset
2 dl
Sitruunatahna
2
sitruunaa (1 dl sitruunamehua)
1 rkl
sitruunankuorta
1½ dl
tomusokeria
4
kananmunan keltuaista
50 g
voita
Lemon curd – ohje:
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunoista 1 dl mehua.
- Sekoita sitruunamehu, sokeri ja keltuaiset kattilassa.
- Nosta kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos kuplii ja sakenee. Nosta pois liedeltä.
- Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Lisää voikuutiot pienissä erissä tahnaan sekoittaen.
- Siirrä purkkiin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkit!
- Maista lemon curdia pikkuleipien tai paahtoleipien kanssa. Sekoita kermavaahtoon ja käytä seosta tuulihattujen tai täytekakkujen täytteenä.
- Lemon curd säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.
- Lemon curd hyytyy lisää jääkaapissa, joten kuumana seos ei ole vielä täysin tahnamaista.
Lemon curdia voi käyttää vaikka mihin leivontaan! Kokeile vaikkapa sitruunaista mustikkamurupiirakkaa tai leivo suositut sitruunakierrepullat.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat