Kotivinkki

Lumoavan helppo, vastustamattoman ihana! Sitruunainen mustikkamurupiirakka saa raikkautta lemon curdista

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Sitruunaisessa mustikkamurupiirakassa maistuvat jogurtti, lemon curd ja manteli. Sekä tietysti makeat mustikat!
4.5
7


Ainekset (20 palaa)

Muruseos

  • 250 gvoita
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 dl (75 g)mantelijauhetta
  • 2½ dlsokeria
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1sitruunan kuori raastettuna
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlkardemummaa

Pohja

  • muruseoksesta
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1muna

Täyte

  • 1 lmustikoita
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 1½ dllemon curdia
  • 2munaa
  • 2 rklsitruunan mehua

Piirakan pinnalle

  • muruseoksesta
Tulosta

Sitruunainen mustikkamurupiirakka valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin muruseos. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 cm × 40 cm).
  3. Levitä mustikat pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen aineet. Kaada seos marjojen päälle. Ripottele loppu muruseos pinnalle.
  4. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.53
7 kommenttia