


Lumoavan helppo, vastustamattoman ihana! Sitruunainen mustikkamurupiirakka saa raikkautta lemon curdista
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Sitruunaisessa mustikkamurupiirakassa maistuvat jogurtti, lemon curd ja manteli. Sekä tietysti makeat mustikat!
Reseptin ainekset
20 palaa
Muruseos
250 g
voita
6 dl
vehnäjauhoja
2 dl (75 g)
mantelijauhetta
2½ dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1
sitruunan kuori raastettuna
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kardemummaa
Pohja
⅔
muruseoksesta
200 g
turkkilaista jogurttia
1
muna
Täyte
1 l
mustikoita
400 g
turkkilaista jogurttia
1½ dl
lemon curdia
2
munaa
2 rkl
sitruunan mehua
Piirakan pinnalle
⅓
muruseoksesta
Sitruunainen mustikkamurupiirakka – ohje:
- Valmista ensin muruseos. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 cm × 40 cm).
- Levitä mustikat pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen aineet. Kaada seos marjojen päälle. Ripottele loppu muruseos pinnalle.
- Paista sitruunaista mustikkamurupiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat