Luumu-portviinijäätelö

4 h 25 min
3.3
0

Luumu-portviinijäätelö

GL
0
3.3
Syksyn suloisin jälkiruoka? Luumu-porviinijäätelö on vahva ehdokas. Tuoreista luumuista, portviinistä ja kermasta valmistuu ihana luksusjäätelö.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (7 annosta)

  • 500 gluumuja (tummia)
  • 1 dlportviiniä (tummaa)
  • 1/2 dlhunajaa
  • 2 tlkanelia
  • 3 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlsokeria

Tee näin

4 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN4 h

Aloita luumu-portviinijäätelön valmistus huuhtelemalla luumut. Puolita ne, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Kumoa luumukuutiot kattilaan.

Mittaa joukkoon portviini, hunaja ja kaneli. Keitä hillokkeeksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia.

Soseuta hilloke ja jäähdytä se jääkaappikylmäksi.

Mittaa kerma ja maito kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuuma kermaseos vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos saostuu hieman.

Jäähdytä kermaseos jääkaappikylmäksi. Sekoita se sitten hillokkeen kanssa.

Valmista seoksesta jäätelöä jäätelökoneella tai jäädyttämällä pakastuksenkestävässä astiassa pakastimessa. Jäätelökoneella valmistus kestää noin 30 minuuttia, jonka jälkeen voit pakastaa pehmismäistä jäätelöä vielä parin tunnin ajan. Pelkästään pakastimessa jäädyttämällä jäätelön valmistus kestää 4–5 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran pakastuksen aikana.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä