Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Luumu-portviinijäätelö

4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min

Syksyn suloisin jälkiruoka? Luumu-portviinijäätelö on vahva ehdokas. Tuoreista luumuista, portviinistä ja kermasta valmistuu ihana luksusjäätelö.

3.9.2014
Reseptin ainekset
7 annosta
500 g
luumuja (tummia)
1 dl
portviiniä (tummaa)
1/2 dl
hunajaa
2 tl
kanelia
3 1/2 dl
kuohukermaa
2 dl
kevytmaitoa
4 kpl
keltuaista
1 1/2 dl
sokeria

Luumujäätelö – ohje:

Aloita luumu-portviinijäätelön valmistus huuhtelemalla luumut. Puolita ne, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Kumoa luumukuutiot kattilaan.

Mittaa joukkoon portviini, hunaja ja kaneli. Keitä hillokkeeksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia.

Soseuta hilloke ja jäähdytä se jääkaappikylmäksi.

Mittaa kerma ja maito kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuuma kermaseos vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos saostuu hieman.

Jäähdytä kermaseos jääkaappikylmäksi. Sekoita se sitten hillokkeen kanssa.

Valmista seoksesta jäätelöä jäätelökoneella tai jäädyttämällä pakastuksenkestävässä astiassa pakastimessa. Jäätelökoneella valmistus kestää noin 30 minuuttia, jonka jälkeen voit pakastaa pehmismäistä jäätelöä vielä parin tunnin ajan. Pelkästään pakastimessa jäädyttämällä jäätelön valmistus kestää 4–5 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran pakastuksen aikana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt