


Poks, tämä on popcorn-jäätelöpiirakka! Juhlaherkku syntyy itse tehdystä mansikkajäätelöstä, poppareista ja valkosuklaasta
10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h 0 min
Popcorneista ja mansikkajäätelöstä valmistettu piirakka on näyttävä juhlaherkku. Popparit ja pinkki suklaa tekevät jäätelöpiirakasta iloisen poksahtelevan!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja ja kansi
2 l (90 g)
popcorneja (kevyesti suolattuja )
75 g
voita
200 g
valkosuklaata
nonparelleja
Täyte
250 g
pakastemansikoita
3 dl
kuohukermaa
1 tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
Pinnalle
50 g
ruby-suklaata
Popcorn-jäätelöpiirakka – ohje:
- Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä valmiita popcorneja.
- Mittaa isoon kattilaan voi ja paloiteltu valkosuklaa. Sulata miedolla lämmöllä sekoitellen. Nosta levyltä. Sekoita popcornit suklaasulaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Levitä ⅔ popcornseoksesta pohjalle. Levitä loput popcornit ilmavasti toisen irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle, näin saat helposti samankokoisen kannen kakkuun. Siirrä jääkaappiin.
- Vatkaa kerma kulhossa kuohkeaksi. Soseuta kohmeiset mansikat. Sekoita kondensoitu maito ja mansikkasose vaahtoon.
- Kaada jäätelöseos popcornpohjan päälle. Anna jäätyä yön yli pakastimessa.
- Irrota jäätelöpiirakka vuoasta ja nosta popcornlevy piirakan päälle. Paloittele ruby-suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa. Lusikoi suklaaraitoja piirakan päälle. Viimeistele nonparelleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat