Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparkakkupuffetit – jäätelöllä täytetyt piparit ovat joulun helpoin ja toivotuin jälkiruoka!

2 h 32 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 12 min

Jäätelökekseihin tulevat piparit saavat jäädä paiston jälkeen aavistuksen pehmeiksi. Pikaversiot teet pyöreistä pipareista, joiden väliin litistät jäätelökauhalla kaapaistun jätskipallon.

4.12.2023
Reseptin ainekset
10 kpl
n. 500 g
valmista piparitaikinaa
1 l
jäätelöä, esim. minttu-suklaa tai karpalo-kinuski

Piparkakkupuffetit – ohje:

  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, pakastusta kestävä vuoka (n. 30 × 15 cm) kelmulla. Leikkaa jäätelö veitsellä 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja lado viipaleet vieri viereen vuokaan. Silota jäätelön pinta niin, että palojen saumat häviävät. Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  3. Kauli sulanut piparitaikina normaalia hieman paksummaksi, noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta haluamallasi, suurehkolla piparimuotilla 20 piparia. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Piparit saavat jäädä keskeltä aavistuksen pehmeiksi. Anna jäähtyä.
  4. Ota jäätelölevy pakkasesta ja irrota siitä piparimuotilla 10 palaa. Laita jäätelöpala piparille ja paina toinen pipari kanneksi. Tarjoa heti tai laita pakkaseen odottamaan sopivaa hetkeä.

Vinkki!

Haluatko leipoa piparkakut alusta alkaen itse? Piparkakkutaikinan perusohjeen saat täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt