Maku

Piparitaikina

13 h 15 min
3.3
0

Piparitaikina

Perinteinen voihin leivottu piparitaikina vie kielen mennessään. Taikinasta paistuu herkullisen rapeita piparkakkuja. Voit hyvin pakastaa taikinan osissa ja paistaa sopivan määrän pipareita kerrallaan. 
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (70 kpl)

  • 2 dlsiirappia (tummaa)
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkanelia
  • 2 tlneilikkaa
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkardemummaa
  • 250 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

13 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN13 h

Piparitaikina valmistuu näin:

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että piparitaikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Kauli taikinaa levyksi ja paina piparimuoteilla kuvioita taikinasta. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille.

Paista piparkakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Seuraa paistoaikaa, koska piparkakut palavat helposti.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä