Maku

Piparitaikina

13 h 15 min
3.66
1

Piparitaikina leivotaan perinteiseen tyyliin voihin. Tästä taikinasta paistuu herkullisen rapeita piparkakkuja. Voit hyvin pakastaa piparitaikinan osissa ja paistaa sopivan määrän pipareita kerrallaan. 
Tulosta
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (70 kpl)

Piparitaikina

  • 2 dlsiirappia (tummaa)
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkanelia
  • 2 tlneilikkaa
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkardemummaa
  • 250 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

13 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN13 h

Piparitaikina valmistuu näin:

  1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että piparitaikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  4. Kauli piparitaikinaa levyksi ja paina piparimuoteilla kuvioita taikinasta. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista piparkakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Seuraa paistoaikaa, koska piparkakut palavat helposti.
MITÄ PIDIT?
3.66