3,7(74)
Piparitaikina
Kasvis
13 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 13 h
Piparitaikina leivotaan perinteiseen tyyliin voihin. Tästä taikinasta paistuu herkullisen rapeita piparkakkuja. Voit hyvin pakastaa piparitaikinan osissa ja paistaa sopivan määrän pipareita kerrallaan. 
3.11.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
70 kpl
Piparitaikina
2 dlsiirappia (tummaa)
2 dlsokeria
1 rklkanelia
2 tlneilikkaa
2 tlinkivääriä
2 tlkardemummaa
250 gvoita
2 kplmunaa
9 dlvehnäjauhoja
2 tlruokasoodaa
1/4 tlsuolaa

Piparitaikina – ohje:

  1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että piparitaikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  4. Kauli piparitaikinaa levyksi ja paina piparimuoteilla kuvioita taikinasta. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista piparkakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Seuraa paistoaikaa, koska piparkakut palavat helposti.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.