Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparitaikina

13 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 13 h 0 min

Piparitaikina leivotaan perinteiseen tyyliin voihin. Tästä taikinasta paistuu herkullisen rapeita piparkakkuja. Voit hyvin pakastaa piparitaikinan osissa ja paistaa sopivan määrän pipareita kerrallaan. 

3.11.2017
Reseptin ainekset
70 kpl
Piparitaikina
2 dl
siirappia (tummaa)
2 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
2 tl
neilikkaa
2 tl
inkivääriä
2 tl
kardemummaa
250 g
voita
2 kpl
munaa
9 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa

Piparitaikina – ohje:

  1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että piparitaikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  4. Kauli piparitaikinaa levyksi ja paina piparimuoteilla kuvioita taikinasta. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista piparkakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Seuraa paistoaikaa, koska piparkakut palavat helposti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt