Piparitaikina
13 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
13 h Piparitaikina leivotaan perinteiseen tyyliin voihin. Tästä taikinasta paistuu herkullisen rapeita piparkakkuja. Voit hyvin pakastaa piparitaikinan osissa ja paistaa sopivan määrän pipareita kerrallaan.
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 3.11.2017

Piparitaikina
Reseptin ainekset (70 kpl)
Piparitaikina
- 2 dlsiirappia (tummaa)
- 2 dlsokeria
- 1 rklkanelia
- 2 tlneilikkaa
- 2 tlinkivääriä
- 2 tlkardemummaa
- 250 gvoita
- 2 kplmunaa
- 9 dlvehnäjauhoja
- 2 tlruokasoodaa
- 1/4 tlsuolaa
Piparitaikina – ohje:
- Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että piparitaikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Kauli piparitaikinaa levyksi ja paina piparimuoteilla kuvioita taikinasta. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille.
- Paista piparkakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Seuraa paistoaikaa, koska piparkakut palavat helposti.

Piparkakkutalotaikina – ohje, jolla rakennat joulun upeimman piparitalon
Maku

Hoi, älä syö kaikkia pipareita! Näin teet niistä kodin söpöimpiä joulukoristeita – 16 ihastuttavaa ideaa

Suloinen (ja syötävä!) joulutervehdys piparitaikinasta

Piparikranssi – tässä on joulun suloisin tuliainen!
Maku

Pipareita vai kakkua? Kinuskikissan tuplaherkku yhdistää molemmat
Unelmien Talo&Koti

Lumiukko, poro vai misteli? Katso 5 uutta ja ihanan helppoa tapaa koristella piparit!
Meillä kotona

Paraisten piparkakkutaikina
Maku

Piparkakkutaikina
Maku