


Piparitaikina
13 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 13 h 0 min
Piparitaikina leivotaan perinteiseen tyyliin voihin. Tästä taikinasta paistuu herkullisen rapeita piparkakkuja. Voit hyvin pakastaa piparitaikinan osissa ja paistaa sopivan määrän pipareita kerrallaan.
Reseptin ainekset
70 kpl
Piparitaikina
2 dl
siirappia (tummaa)
2 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
2 tl
neilikkaa
2 tl
inkivääriä
2 tl
kardemummaa
250 g
voita
2 kpl
munaa
9 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa
Piparitaikina – ohje:
- Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että piparitaikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Kauli piparitaikinaa levyksi ja paina piparimuoteilla kuvioita taikinasta. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille.
- Paista piparkakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Seuraa paistoaikaa, koska piparkakut palavat helposti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat