Piparkakku-mantelijäätelö

4
1

Piparkakku-mantelijäätelö

Jouluisessa kotijäätelössä on paljon piparisattumia, rapeaa mantelia ja tilkkanen rommia. Piparkakku-mantelijäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta, kunhan maltat sekoittaa jäätelömassaa muutaman kerran pakastamisen aikana.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Jäätelömassa

  • 3 dltäysmaitoa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlGlukoosisiirappia (Dansukker)
  • 2 dlsokeria
  • 4 kplkeltuaista

Lisäksi

  • 100 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
  • 1 1/2 dlmanteleita (paahdettuja, rouhittuja)
  • 1/2 dlrommia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma ja glukoosisiirappi. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahto kuumaan kerma-maitoseokseen koko ajan sekoittaen.

Kuumenna jäätelömassaa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Tähän menee 5–10 minuuttia.

Ota kattila pois levyltä ja anna sen jäähtyä hetki.

Murenna piparitaikina hienoksi ja sekoita se jäätelömassaan. Lisää myös paahdetut rouhitut mantelit ja rommi.

Kaada seos kannelliseen pakastusrasiaan. Pakasta muutama tunti.

Sekoita haarukalla massaa ja jatka pakastamista vielä 3–4 tuntia, tai kunnes jäätelö on valmista. Sekoita piparkakku-mantelijäätelömassaa muutaman kerran pakastamisen aikana.

Vinkki!

*Kotijäätelö säilyy raikkaana ja hyvänä kotipakastimessa 1–2 viikkoa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä