Maku

Limoncello-sorbetti

6 h 30 min
GL
MA
4.33
1

Sitruunaistakin sitruunaisempi Limoncello-sorbetti on raikas päätös aterialle tai ihanan virkistävä hellepäivän herkku!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

Sorbetti

  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 dlsitruunamehua (vastapuristettua)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1/2 dllikööriä (sitruuna, Limoncello)
  • 2 kplvalkuaista

Lisäksi

  • 3 kplsitruunaa

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila pois levyltä.

Lisää sokeriliemeen sitruunamehu ja -kuori sekä likööri.

Siirrä sorbettiseos kannelliseen muovirasiaan. Pakasta 2–3 tuntia, haarukalla välillä sekoitellen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto puoliksi jäätyneeseen sorbettiseokseen.

Siirrä takaisin pakastimeen 2–3 tunniksi. Sekoita halutessasi välillä haarukalla.

Pese sitruunat lämpimällä vedellä. Halkaise sitruunat vaakasuuntaan. Koverra hedelmäliha veitsellä.

Täytä sitruunanpuolikkaat valmiilla sorbetilla. Pakasta vielä pari tuntia.

Tarjoa Limocello-sorbetti suoraan pakastimesta otettuna sellaisenaan tai pienen limoncello-tilkan kera.

MITÄ PIDIT?
4.33