


Mansikanperkaajan mehujäät – pakasta marjojen kannoista raikas kesäherkku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Mansikankantoja ei kannata haaskata. Keitä perattujen mansikoiden kannoista sose ja pakasta se raikkaiksi mehujäiksi. Nappaa ihana resepti!
Reseptin ainekset
8 kappaletta
3 dl (150 g)
mansikankantoja (noin 30 mansikasta)
5 dl
vettä
1 dl
sokeria
4
mansikkaa
1
lime
4
mansikkaa
1
mintunoksa
Mansikanperkaajan mehujäät – ohje:
- Perkaa mansikoista kannat niin, että mukaan tulee hieman hedelmälihaa.
- Siirrä kannat pieneen kattilaan, lisää vesi ja sokeri. Kiehauta, laske lämpö ja keitä poreillen 10–15 minuuttia. Siivilöi mehu puhtaaseen kulhoon jäähtymään. Pane perkeet ja 4 mansikkaa sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta.
- Pese lime, raasta vihreä kuoriosa ja purista mehu. Lisää limenkuoriraaste ja -mehu soseeseen. Anna jäähtyä.
- Viipaloi mansikat ja irrota mintunlehdet. Kaada mansikkasosetta jäätelömuottien puoliväliin saakka. Siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi.
- Lisää muotteihin mansikkaviipaleita ja mintunlehtiä. Kaada päälle mehua. Paina jäätelötikut muotteihin.
- Pakasta vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Vinkki!
Mehu sopii nautittavaksi myös sellaisenaan tai vichyn kera. Perkeistä tehty sose maistuu mainiolta puuron tai jogurtin kanssa. Voit myös jäädyttää mehusta isoja jääpaloja. Ne maustavat juoman sulaessaan ja pitävät sen pitkään kylmänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat