Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikkajäätelö valmistuu vain 3 raaka-aineesta! Tarjoile suosikkijätski vaikka vohvelien ja mansikkasiirapin kanssa

7 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 7 h 0 min

Mansikkajäätelö on superhelppo valmistaa ilman jäätelökonetta. Taivaallinen jälkiruoka keskikesän juhliin syntyy, kun mansikoista keittää lisäksi siirappia ja nauttii molemmat marjaherkut vastapaistettujen vohveleiden kanssa.

27.6.2023
Reseptin ainekset
noin 10 kpl
Mansikkajäätelö
1 l
mansikoita
1 tlk
kondensoitua maitoa
4 dl
kuohukermaa
Mansikkasiirappi
6 dl
mansikoita pilkottuna
½ dl
vettä
1½ dl
hienoa sokeria
Vohvelit
3½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
sokeria
1½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 dl
maitoa
1
muna
2 dl
kivennäisvettä
Lisäksi
juoksevaa margariinia paistamiseen
syötäviä kukkia

Mansikkajäätelö ja vohvelit – ohje:

  1. Poista jäätelöön tulevista mansikoista kannat ja soseuta mansikat. Sekoita kondensoitu maito mansikka­soseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto mansikka-maitoseokseen. Kaada massa pakastusta kestävään astiaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
  2. Poista siirapin mansikoista kanta ja leikkaa mansikat 2–3 osaan pieneen kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 tunti. Siivilöi mansikkasiirappi varoen, jotta se pysyy kirkkaana eikä marjaa murskaannu joukkoon. Jäähdytä kylmäksi.
  3. Sekoita vohveleiden kuivat aineet kulhossa. Vatkaa maito, muna ja vichy joukkoon. Anna turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
  4. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmentymään noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
  5. Paista vohvelit vohveliraudalla rapeiksi. Voitele rauta tarvittaessa tilkalla margariinia.
  6. Tarjoa vohvelit mansikkajäätelön ja siirapin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt