


Mansikkajäätelö valmistuu vain 3 raaka-aineesta! Tarjoile suosikkijätski vaikka vohvelien ja mansikkasiirapin kanssa
7 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 7 h 0 min
Mansikkajäätelö on superhelppo valmistaa ilman jäätelökonetta. Taivaallinen jälkiruoka keskikesän juhliin syntyy, kun mansikoista keittää lisäksi siirappia ja nauttii molemmat marjaherkut vastapaistettujen vohveleiden kanssa.
Reseptin ainekset
noin 10 kpl
Mansikkajäätelö
1 l
mansikoita
1 tlk
kondensoitua maitoa
4 dl
kuohukermaa
Mansikkasiirappi
6 dl
mansikoita pilkottuna
½ dl
vettä
1½ dl
hienoa sokeria
Vohvelit
3½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
sokeria
1½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 dl
maitoa
1
muna
2 dl
kivennäisvettä
Lisäksi
juoksevaa margariinia paistamiseen
syötäviä kukkia
Mansikkajäätelö ja vohvelit – ohje:
- Poista jäätelöön tulevista mansikoista kannat ja soseuta mansikat. Sekoita kondensoitu maito mansikkasoseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto mansikka-maitoseokseen. Kaada massa pakastusta kestävään astiaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
- Poista siirapin mansikoista kanta ja leikkaa mansikat 2–3 osaan pieneen kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 tunti. Siivilöi mansikkasiirappi varoen, jotta se pysyy kirkkaana eikä marjaa murskaannu joukkoon. Jäähdytä kylmäksi.
- Sekoita vohveleiden kuivat aineet kulhossa. Vatkaa maito, muna ja vichy joukkoon. Anna turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmentymään noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
- Paista vohvelit vohveliraudalla rapeiksi. Voitele rauta tarvittaessa tilkalla margariinia.
- Tarjoa vohvelit mansikkajäätelön ja siirapin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat