Maku

Mansikkajäätelö

5 h 40 min
4.8
1

Mansikkajäätelö

GL
KA
1
4.8
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 dltäysmaitoa
  • 6 dlkuohukermaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 4 kplmunaa
  • 10 dlmansikoita

Tee näin

5 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN5 h

Mittaa maito, 2 dl kermaa ja 1 dl sokeria kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsen avulla mustat siemenet tangon sisältä. Lisää siemenet ja vaniljatangon puolikkaat kermamaidon joukkoon. Kuumenna seos sekoitellen lähes kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja jätä maustumaan.

Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikkapa marengin tekoon tai munakkaaseen. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaaleankeltaiseksi vaahdoksi.

Poimi kermamaidosta vaniljatangon palat ja vatkaa joukkoon keltuaisvaahto. Nosta kattila jälleen liedelle ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos juuri ja juuri sakenee. Valmis seos muistuttaa vaniljakastiketta. Älä keitä, tai seos juoksettuu.

Jäähdytä vaniljakastike nostamalla kattila suurempaan astiaan, jossa on kylmää vettä. Pakastettu kylmävaraaja veden joukossa on hyvä apu.

Perkaa mansikat ja survo ne soseeksi haarukalla.

Vatkaa 4 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kylmän vaniljakastikkeen joukkoon. Kääntele mansikkasurvos lopuksi huolettomasti joukkoon.

Nosta seos pakastimen ylälokeroon. Pakasta 3 tunnin ajan ja sekoita kerran tunnissa.

Jaa seos annosvuokiin, peitä vuoat kelmulla. Pakasta tarjoiluhetkeen saakka. Ota mansikkajäätelöt pakastimesta noin 10 minuuttia ennen nauttimista, jotta ne ehtivät pehmetä.

  • Tämä mansikkajäätelö syntyy ilman jäätelökonetta. Halutessasi voit jäädyttää massan pakastimen sijasta jäätelökoneessa, mikä nopeuttaa valmistumista.
MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä