4,7(6)
Mansikkajäätelö valmistuu vain 3 raaka-aineesta! Tarjoile suosikkijätski vaikka vohvelien ja mansikkasiirapin kanssa
Kasvis
7 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 7 h
Mansikkajäätelö on superhelppo valmistaa ilman jäätelökonetta. Taivaallinen jälkiruoka keskikesän juhliin syntyy, kun mansikoista keittää lisäksi siirappia ja nauttii molemmat marjaherkut vastapaistettujen vohveleiden kanssa.
27.6.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 10 kpl
Mansikkajäätelö
1 lmansikoita
1 tlkkondensoitua maitoa
4 dlkuohukermaa
Mansikkasiirappi
6 dlmansikoita pilkottuna
½ dlvettä
1½ dlhienoa sokeria
Vohvelit
3½ dlvehnäjauhoja
2 tlsokeria
1½ tlleivinjauhetta
½ tlsuolaa
2 dlmaitoa
1muna
2 dlkivennäisvettä
Lisäksi
juoksevaa margariinia paistamiseen
syötäviä kukkia

Mansikkajäätelö ja vohvelit – ohje:

  1. Poista jäätelöön tulevista mansikoista kannat ja soseuta mansikat. Sekoita kondensoitu maito mansikka­soseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto mansikka-maitoseokseen. Kaada massa pakastusta kestävään astiaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
  2. Poista siirapin mansikoista kanta ja leikkaa mansikat 2–3 osaan pieneen kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 tunti. Siivilöi mansikkasiirappi varoen, jotta se pysyy kirkkaana eikä marjaa murskaannu joukkoon. Jäähdytä kylmäksi.
  3. Sekoita vohveleiden kuivat aineet kulhossa. Vatkaa maito, muna ja vichy joukkoon. Anna turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
  4. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmentymään noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
  5. Paista vohvelit vohveliraudalla rapeiksi. Voitele rauta tarvittaessa tilkalla margariinia.
  6. Tarjoa vohvelit mansikkajäätelön ja siirapin kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.