Mansikkajäätelö valmistuu vain 3 raaka-aineesta! Tarjoile suosikkijätski vaikka vohvelien ja mansikkasiirapin kanssa
Kasvis
7 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 7 h
Mansikkajäätelö on superhelppo valmistaa ilman jäätelökonetta. Taivaallinen jälkiruoka keskikesän juhliin syntyy, kun mansikoista keittää lisäksi siirappia ja nauttii molemmat marjaherkut vastapaistettujen vohveleiden kanssa.
Poista jäätelöön tulevista mansikoista kannat ja soseuta mansikat. Sekoita kondensoitu maito mansikkasoseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto mansikka-maitoseokseen. Kaada massa pakastusta kestävään astiaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
Poista siirapin mansikoista kanta ja leikkaa mansikat 2–3 osaan pieneen kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 tunti. Siivilöi mansikkasiirappi varoen, jotta se pysyy kirkkaana eikä marjaa murskaannu joukkoon. Jäähdytä kylmäksi.
Sekoita vohveleiden kuivat aineet kulhossa. Vatkaa maito, muna ja vichy joukkoon. Anna turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmentymään noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Paista vohvelit vohveliraudalla rapeiksi. Voitele rauta tarvittaessa tilkalla margariinia.
Tarjoa vohvelit mansikkajäätelön ja siirapin kanssa.