Maku

Persikkasemifreddo – samettisen pehmeä jälkiruoka

3 h 25 min
0
0

Persikkasemifreddo – samettisen pehmeä jälkiruoka

GL
0
0
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Italialaisen jäädykkeen, semifreddon, makuraitoina on tuoreista persikoista tehtyä sosetta. Lopputulos muistuttaa maultaan vanhan ajan tiikerijäätelöä. Tarjoa semifreddo nimensä mukaisesti puolijäisenä.

Ainekset (6 annosta)

Persikkasose

  • 2–3 kypsää persikkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Jäädykeseos

  • 3munaa (M-koko)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dlvispikermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlkreikkalaista jogurttia
  • 2–3 rklsitruunamehua
  • 1 tl(luomu)sitruunan kuorta raastettuna

Pinnalle

  • 2 rkltuoretta minttua silputtuna

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

Huuhdo ja halkaise persikat. Poista kivet ja pilko persikat kattilaan. Lisää sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna persikoiden hautua hiljalleen pari minuuttia.

Soseuta persikat ja mausta sitruunalla. Anna jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja ¾ dl sokeria vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja ¾ dl sokeria.

Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.

Sekoita jogurtti keltuaisvaahtoon. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Kääntele seokseen kerma- ja valkuaisvaahto.

Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla. Kaada puolet jäädykeseoksesta vuokaan, lisää päälle persikkasose ja täytä vuoka lopulla jäädykeseoksella. Nostele persikkasosetta haarukalla siten, että seokseen muodostuu raitoja.

Anna persikkasemifreddon jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia. Ota jäätelö pois vuoasta ja leikkaa viipaleiksi. Ripottele pinnalle minttua.

MITÄ PIDIT?
0