


Mustikkajädetikut kolmesta raaka-aineesta – valmista viileät herkut pakastimeen helteen varalle
6 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 6 h 0 min
Mustikkaiset jäätelötikut maistuvat mainiosti sellaisenaan, mutta puikot voi myös kuorruttaa valkosuklaaraidoilla ja sattumilla, kuten pähkinärouheella. Joko saa nuolaista?
Reseptin ainekset
6–8 annosta
5 dl
mustikoita
4 dl
turkkilaista jogurttia
n. 1 ½ dl
glukoosisiirappia (Dansukker)
Koristeluun
50 g
valkosuklaata
½ dl
pistaasipähkinöitä rouhittuna (suolattomia)
tuoreita marjoja, esim. mustikoita tai vadelmia
Mustikkajädetikut – ohje:
- Soseuta mustikat sauva- tai tehosekoittimella. Sekoita jogurtti ja glukoosisiirappi joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.
- Kaada jädemassa mehujäämuotteihin ja anna pakastua vähintään 6 tuntia.
- Ota jädetikut pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön pehmentymään. Koristele irrotetut jädet sulatetulla valkosuklaalla, pistaasirouheella ja marjoilla.
Vinkki!
Glukoosisiirappi paitsi makeuttaa, myös parantaa jäätelön rakennetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat